Vad är en Ghostwriter?

En Ghostwriter är en professionell författare som skriver berättelser, böcker, artiklar, webb-innehåll, politiska tal, eller någon annan typ av skriftligt material. Den Ghostwriter skriver utan att få kredit för arbetet. Kända personer såsom politiker, idrotts siffror och kändisar hyra ofta spökskrivares röster för att pen tal, självbiografier, eller andra typer av böcker. Några personer arbetar heltid som spökskrivares röster, vilket gör deras levande skapa material som aldrig kommer att ha sin byline.

spökskrivares röster kan skriva om otaliga ämnen, om de måste skriva en kokbok, en thriller, en biografi, eller en artikel. En Ghostwriter kan även fungera som en bok läkare, polering arbetet i en annan författare tills det publiceras. Detta arbete får inte glamoröst, men kan ofta betala bra, beroende på kunden.

Vissa författare arbete för bok-paketerare. Boka paketerare hyra författare att skriva böcker från en disposition eller grundläggande idé. Andra författare kan arbeta för en webbinnehåll bolag, skriver sökord artiklar som visas på olika webbplatser.

Oavsett vilken typ av ghostwriting författare avslutar hon sällan har sitt namn på den färdiga produkten. Inte heller hon erhåller royalties från sitt arbete. Istället får en Ghostwriter en fast avgift för varje arbete som utförts för antingen ett företag eller enskilda.

Om en författare vill bli Ghostwriter ofta hon är skyldig att "audition" för ett företag. Detta innebär vanligtvis att skicka ett skriftligt prov som företaget söker nya spökskrivares röster. Om företaget gillar att skriva provet, kommer den att lägga författaren till sin lista över spökskrivares röster. Omedelbar arbete kan vara tillgängliga för spökskrivares röster av webbinnehåll. En författare som arbetar för en bok paketerare kan behöva vänta tills förpackningsföretaget har en möjlighet som passar författarens kompetens eller erfarenhet.

Välkända ghostwritten böcker inkluderar Nancy Drew mysterier och böcker av VC Andrews. "Författare" av Nancy Drew böcker var Carolyn Keene, en pseudonym för en stabil av författare som skrev den berömda mysterier om flickan detektiv. När V. C. Andrews, författaren kända gotiska romaner dog, hyrs dödsboet en Ghostwriter att fortsätta skapa böcker under hennes namn.

spökskrivares röster måste vara framstående författare och har förmåga att skriva snabbt. De måste vara villiga att förbli dold för allmänhetens ögon så att kändisar eller kända författare att ta åt sig äran för det skriftliga arbetet. Oavsett om de är försedda med en detaljerad beskrivning, intervjua en person om hans liv, eller skriva en bok baserad på en allmän uppfattning spökskrivares röster krävs för att skriva kvalitet material medan de stannar utanför allmänhetens ögon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.