Vad är en GRAFOLOG?

En grafolog är någon som studerar handstil, och vanligen gäller hans eller hennes studier att analysera specifika handlingar. I vissa fall är en grafolog också en psykolog, eftersom man tror att handstil ger insikter någons personlighet, psykiska tillstånd, och nervsystemet hälsa. Det finns ett antal potentiella karriär för en grafolog, allt från att hjälpa kriminaltekniska dokument granskarna att hjälpa företag med rekrytering och utbildning varierar från korta praktikplatser till år yrkesutbildning skolgång. Konsten att GRAFOLOGI har utövats i tusentals år, och några av de gamla grekerna, till exempel, skröt med att de kunde lära sig mycket om varandra genom att granska deras handstil. P

handstilar kan användas för att söka på flera aspekter av personligheten. När de används för att titta på tvivelaktiga handlingar, kommer en grafolog titta på hur den enskilde skriver i flera prover, identifiera utmärkande egenskaper, som kan avslöja om en handling är fejk. På ett sätt är handstil som ett tumavtryck, det är mycket svårt att fejka, och två skribenter är desamma. Läkare kan också använda den för att titta på det allmänna tillståndet i en patients hälsa. Eftersom händerna kontrolleras av centrala nervsystemet, kan förändringar i textutformning avslöja nervsystemet problem såsom tillfällig arbetsoförmåga genom alkoholförgiftning, eller ett tidigt stadium av Parkinsons sjukdom och andra allvarliga nervösa sjukdomar system.

Men ser en grafolog vanligtvis handstil för att få fram information om författarens personlighet. Grafologer tror att skrivandet kan avslöja distinkta drag undermedvetna personlighet, eftersom jag ofta undertrycks medan människor skriver. Enligt vissa drag tenderar att åtföljas av vissa handstil påhitt, och ett bra grafolog kan identifiera potentiella psykiska problem, eller bara få ett fönster in i hur någon omedvetna hjärnan fungerar. Genom att analysera handstil, tror man att en grafolog kan förutsäga kompatibilitet med andra människor eller arbete, identifiera oroshärdar i någons liv, och se vilken typ av känslor personen befann sig när han eller hon skrev.

På de flesta områden i världen, finns det ingen formell juridisk definition för en grafolog. Mest grafologer lära genom att studera med andra, även om vissa väljer att ägna GRAFOLOGI när de redan har examen från Medical School, vanligen som en psykolog. Många kriminaltekniska utbildningsprogram erbjuder GRAFOLOGI klasser också, och det kan ta år att bli en kunnig och noggrann grafolog. Människor som är intresserade av GRAFOLOGI borde nog börja med att studera omfattande psykologi, så att de kommer att ha en fast grund att arbeta utifrån när man tittar på handstilen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.