Vad är en Dust Jacket?

En skyddsomslag, också känd som ett dammskydd eller bokomslag, skyddar en bok fall från slitage. Ärendet omfattar främre och bakre omslag längs med ryggraden. Den skyddsomslag är gjord av papper med två flikar som passar på främre och bakre omslag, emballage runt ryggraden inpacka hela locket. Jackan är normalt avtagbar och är normalt täckt av acetat, en klar, tunn, plast-liknande material som ökar livslängden. Förutom att skydda en bok, en professionell skyddsomslag används också för att främja boken . Omslaget är typiskt illustrerad och innehåller titel och författare. Det kan även finnas ett tagline-en kort mening betydde att locka blivande läsarens intresse genom att fånga tema eller tonen i boken.

Om författaren har haft en tidigare bästsäljare, kan orden "# 1 New York Times bestselling author" visas bredvid författarens namn. I fiktion skriftligen kommer en författares namn pryder den övre delen av skyddsomslag om författaren har haft noterat framgångar med boken titeln tryckt i mitten av dammskyddet eller något under mitten. Namnen på okända eller marginellt framgångsrik författare visas längst ned i skyddsomslag, med titeln mer uppmärksamhet.

Insidan lappar med en skyddsomslag också ge värdefulla fastigheter. Främre insida kan innehålla en sammanfattning av handlingen eller bokens innehåll. Den bakre luckan kan fortsätta framifrån, eller lämna personlig information om författaren i form av en mini-biografi. Baksidan av dammskyddet typiskt listor fragment av beröm från andra kända författare, kritiker eller medier, och kan också ha en Handling. Om denna information visas på den bakre luckan istället, kan baksidan åskådliggöras med en professionell fotografi av författaren. Du kan skydda böcker genom att lägga till din egen skyddsomslag. För kortvarigt bruk, t. ex. en skolbok, kan du göra ett dammskydd genom att skära av en stor papperskasse till en rektangel, gör höjden flera inches längre än boken, och längden flera inches längre. Placera boken ungefär i mitten, vika den övre och nedre upp mot boken, gör ett veck i varje enskilt fall. Ta bort boken och fälla ned toppen längs vecket att göra samma sak med botten. Byt boken i mitten, vika papperet över boken från vänster till höger, anpassa boken så att ändarna på papper tillsammans. Nu veck slut-klaffarna mot bokomslaget och sedan lägga dem i platta och sätt i bokens fall, topp och bakre omslag, i klaffarna.

För längre skydd och ett trevligare utseende, kan du köpa damm jackor i förpackningar. Vissa täcker funktionen mönster medan andra är tydliga. Dust jackor är också tillgängliga för pocketböcker. När man köper färdiga damm jackor vara säker på att få rätt storlek för dina böcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.