Vad är en Alma Mater?

Frasen "alma mater" är latin för "närande moder", och det används på två olika sätt i modern engelska. I den första meningen är ett alma mater en läroanstalt, klassiskt ett kollegium, och i den andra meningen, en alma mater är en hymn eller Fight Song på en läroanstalt. Vanligen i betydelsen av en läroanstalt, är den term som används med hänvisning till en institution som någon har varit personligen närvarande, som i "i mitt alma mater, har de inte erbjuder många kurser. "När termen för att beskriva en hymn, talaren behöver inte ha deltagit institutionen i fråga.

Termen användes ursprungligen som en hedersposter vissa Latin gudinnor. En alma mater var en gudinna som sågs som slag, omhändertagande, eller kärleksfull. På 1700-talet kom begreppet att antas med hänvisning till brittiska institutioner för högre utbildning, och den praxis som sprider sig till andra regioner i världen. Universitetet i Bologna, världens äldsta kontinuerligt kör institutionen, integrerat själva termen i sitt motto, vilket är "alma mater studorium" eller "fostra mor studier. "

Även detta begrepp som oftast används med hänvisning till högskolor, vissa personer använder det i diskussioner med gymnasieskolor, främst det privata gymnasiet, förberedande skolor och andra institutioner som uppfattas som mer eliten än offentliga eller vanliga gymnasieskolor. Det är lämpligt att hänvisa till någon institution för högre utbildning som en alma mater, vare sig man har studerat eller fortfarande går. i betydelsen av en plats för studier, denna term troligtvis uppkom som ett SLANGARTAD stenografi. Latin skämt, ordlekar, och epitet var särskilt populär på 1700-talet, och "alma mater" är inte den enda som har fångat den. Använda latin på 1700-talet var en indikator för högre utbildning i Storbritannien, och folk kastade kring termer som "alma mater" för att understryka sitt medlemskap i clubby gemenskap av studenter, framför allt i samhällen där en rivalitet mellan stad och klänning fanns.

Användningen av "alma mater" för att beskriva en kamp sång eller hymn är nyare, även om det refererar till samma grundläggande tanken på en institution för högre utbildning som en källa till fostra och kunskap. Många akademiker vet alma mater på deras skolor, och de kan sjunga med på sportspel och andra evenemang för att uttrycka solidaritet med skolan och dess nuvarande och tidigare studenter. Veta ord en alma mater kan också öka känslan av tillhörighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.