Vad är den heliga Graal?

The Holy Grail är en legendarisk fartyg som tros ha varit närvarande vid den sista måltiden och korsfästelsen, eller möjligen båda. Uppdrag i jakten på graalen har införts i en rad skönlitterära verk sedan 12-talet, då legenderna om den mytiska föremål började sprida sig i England och Frankrike. Till skillnad från mycket konkreta kristna artefakter som har varit framgångsrikt spåras och upptäckte den heliga graal betraktas allmänt som en helt mytiska föremål, som finns i minnet snarare än i verkligheten. Det finns flera olika versioner av berättelsen om den heliga Graal. Det sägs vara en tallrik, fat, eller kopp, och det kan göras av keramik, metall, glas eller kristall, beroende på vilken legend man tror. Enligt vissa berättelser, den heliga graalen användes för att tjäna vinet vid den sista måltiden, så det har en förening med Kristus och bruket av nattvarden. I andra berättelser användes graalen att fånga blodet som rann från Kristi sår, medan andra berättelser säga att samma fartyg var i båda fallen.

Förmodligen, tog Josef av Arimatea Grail med honom till England, där man förlorade till slut. Många Grail legender uppger att fartyget är fortfarande i England, kanske döljs av övernaturliga medel. I de flesta berättelser om den heliga Graal, sägs det att någon som är förvånansvärt rent och ädelt kommer att kunna se Grail, samt uppdrag för Grail jämställs med styrker adeln och rättfärdighet.

Berättelser om Holy Grail började visas 1200 år efter Kristi födelse, som starkt tyder på att dessa sägner uppfanns efterhand. När det gäller verkliga kristna artefakter, berättelser och legender finns på plats från den tid då dessa artefakter sades ha använts eller avslöjas, ger ett starkt bevis för deras existens, tillsammans med information som kan användas för att spåra vad som händer med dessa objekt . Grail berättelser tycks ha uppfunnits av medeltida samhället, med Grail stående i en metafor för renhet och värdet av Questing för ett mål.

Vissa historiker har föreslagit att Grail legenderna kan ha utvecklats från den heliga grytan eller kalk som finns i den keltiska traditionen. Enligt dessa historiker, tidiga kristna absorberas antingen myt och repurposed det, eller aktivt anpassat myten så att motvillig konverterar skulle förknippar kristendomen med sin övertygelse. Kristendomen har verkligen en historia att anpassa festivaler och föreställningar för andra religioner att omvända bekvämare, så denna teori är inte helt osannolikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.