Vad är Writer’s Clips?

Termen författarens clips härrör från sig på insamling av klipp från tidningar och tidskrifter där en författares arbete har publicerats. Writer's klipp är även känd som "river lakan," som anger sidorna slets direkt från publikationer som har en författare arbete. Dock kan Författarcentrum klipp också kopior av publicerade arbeten, t. ex. kopior av sidor från en antologi.

Writer's klipp kan också innehålla länkar till artiklar, eller hela artiklar som har publicerats på nätet. Några frilansande författare skapar också personliga hemsidor fyllda med författarens videoklipp och direkt redaktörer till sina webbplatser för att se över tidigare publicerade verk. En sådan webbplats kan innehålla länkar, komplett artiklar, samt en förteckning över tryckta publikationer där författaren har blivit omskriven. Writer's klipp eller en länk till en författare webbplats i allmänhet skickas tillsammans med ett följebrev eller fråga när en författare har arbete för publicering. När frilans har arbete han eller hon bör tala redaktören lite om hans eller hennes författarskap erfarenhet, utbildning och kunskap om ämnet. Denna information presenteras oftast i ett personligt brev eller CV. En fråga kan också ingå, vilket egentligen är en undersökning för att se om författarens arbete är lämplig eller av intresse för publicering. Tillsammans med dessa föremål, Författarcentrum klipp presenteras också, så att redaktören kan få en känsla för författarens skicklighet, kunskap och stilistisk.

frilansskribent kan bara få en chans att göra ett gott intryck, så det är viktigt att leverera kvalitetsprodukter skribentens klipp när de lämnar arbetet för eventuell publicering. Det är bäst att lämna skribentens klipp som är relevanta för artikeln Freelancer hoppas ha publicerats, om möjligt. Writer's klipp är långt bättre än enkel skriftlig prov. Faktum är att vissa publikationer, både online och skriva ut, fungerar bara med tidigare publicerade författare.

Även om det finns publikationer som arbetar med nya författare, det tryck samla författarens klipp leder ofta börjar frilansare att arbeta gratis bara för att få vissa förlag krediter under deras bälte. Nya författare bör tänka på att göra det, eftersom betalas Författarcentrum klipp inte bara göra ett bättre intryck men också bygga förtroende.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.