Vad är Works Cited?

Ett verk hänvisas sida är en formaterad lista över alla de verk som nämns i ett stycke skriver. Ett verk hänvisas liknar en litteraturförteckning, men inte exakt samma. Medan ett verk hänvisas lista sammanställer endast de arbeten som uttryckligen nämns i texten, innehåller en bibliografi alla arbeten hört, oavsett om de fick-text citat eller inte. Varje gång en författare använder idéerna om en annan författare, måste hon ge kredit till författaren i texten och i en referenslista, som fungerar som det hänvisas till. Såvida inte informationen som används är allmänt känt, inte för att citera källor anses vara plagiat och kan leda till utvisning i den akademiska världen eller få sparken i professionella skriftligen.

Ett verk hänvisas sida börjar på en ny sida i slutet av ett papper. Sina marginaler bör stämma överens med resten av papperet. Populära format för citat omfatta American Psychological Association (APA), Modern Language Association (MLA), Chicago stil, American Medical Association (AMA), och Turabian. Varje stil används för olika ämnen att skriva och innehåller regler för in-text citat och fungerar som det hänvisas till listor. APA används för samhällsvetenskap och utbildning, MLA används för humaniora, Chicago stil används för historia och humaniora, AMA används i bitar med fokus på hälsa och medicin, och Turabian är avsedd för allmänt bruk av högskolestudenter.

APA formatering för ett verk hänvisas lista order källor i bokstavsordning efter författarnas efternamn och indrag efter den första raden i varje källa. Ett utrymme bör införas mellan varje post. Det allmänna formatet för en registrering i APA stil är: författarens efternamn, First initialer. (Datum för publicering). Boktitel . Staden publicering: Förlag.

Till exempel: White, EB (1952). Charlotte's Web . New York, NY: Harper Collins.

Utformningen av en vara införda i en APA fungerar hänvisas till listan är: författarens efternamn, First Initialer. (Publiceringsdag). Artikelns titel. namn Tidning, volym nummer , som används sidor.

MLA kräver ett verk hänvisas sida i slutet av en uppsats. Liksom APA, MLA formatering för verk hänvisas också order källor alfabetiskt efter efternamn upphovsmännens och indrag efter den första raden i varje källa, lämna ett mellanrum mellan varje notering. Det allmänna formatet för en registrering skall vara som följer: Författarens efternamn, författarens förnamn. Bokens titel . Stad Utgivningsort: Förlag, publiceringsdatum.

Till exempel: White, E. B. Charlottes Webb . New York, NY: Harper Collins, 1952. Ett verk som det hänvisas till listan i Chicago stil organiserar också listor alfabetiskt efter efternamn, indragen efter den första raden i varje källa, med ett mellanslag mellan varje notering. Vanligtvis kräver Chicago stil en bibliografi i stället för ett verk som det hänvisas till sida, men formateringen är detsamma. Chicago style verk hänvisas poster bör lyda som följer: Författarens efternamn, författarens förnamn. Bokens titel . Utgivningsort: Förlag, publiceringsdatum.

Exempel:

White, EB Charlotte's Web . New York, NY: Harper Collins, 1952.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.