Vad är Tactile Signing?

döva kommunicerar ofta genom teckenspråk, medan blinda människor använder sina händer för att få en tydligare förståelse av storlekar, former och känslor. Men dövblinda , som med både nedsatt syn och hörsel, använda taktila undertecknandet att kommunicera.

Tactile undertecknandet är en kombination av teckenspråk för döva och samverkan mellan de blinda , och omfattar många former av döva och blinda kommunikation. Taktila undertecknande vanligaste och mest illustrativa metoden är hand-over-, som är baserat på standarden manuella skyltsystem. I denna metod, (händerna på mottagaren för dövblinda) placeras i händerna på att undertecknaren uppfatta kännetecknet agerade ut. På det sättet är mottagaren känsla och läsa tecken och kommunicera genom händerna på den som signerat.

Taktil undertecknandet har många små undantag från standard teckenspråk för att göra kommunikationen lättare för personer med nedsatt person. Tecken normalt i luften, till exempel, är gjorda på kroppen så att mottagaren att känna dem. Tecken görs med små rörelser i fingrarna ibland överdrivna eller utsträckas till hela handen så att de bli mer lättlästa.

Co-aktiv undertecknandet är en avkomma av denna hand-over-hand metod för taktila undertecknande. Den utövas av en avsändare flytta händerna på en mottagare, oftast ett barn, att lära dem tecken. En annan vanlig metod är print-on-palm , som tillåter mottagaren att läsa breven undertecknas på sin hand.

Taktil undertecknandet har många former och olika svårigheter och praxis beroende på situationen för personer med nedsatt person. Det används ofta för att göra språket manuellt tecken tillgängliga för barn som är döva och synskadade. En person född döv bara, som förlorade synen senare i livet, sannolikt skulle ha kunskap om undertecknande och kan därför utåt kommunicera sina tankar, men skulle fortfarande kunna förlita sig på touch när du kommunicerar med andra människor.

Taktil teckenspråk, som kan spåras så långt tillbaka som 1648 i Storbritannien, har gjort det möjligt för döva eller blinda och många med varierande grad av antingen funktionshinder att kommunicera i en atmosfär som är mest beroende på kommunikation. Vare sig det är att lära barn eller kognitivt funktionshindrade, är taktiken att underteckna ett utövande av både sångare och mottagarens tålamod och minne, och med metoder som på organ som undertecknar , gör kommunikation hela kroppen-upplevelse för dem förhindrad att göra detta genom traditionella metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.