Vad är Speed Reading?

Vissa människor har intrycket av att påskynda behandlingen som en särskild metod som kan hjälpa läsarna att snabbt bearbeta skriftligt material och heltäckande förstå vad de läst. Egentligen finns det många olika metoder för att lära folk att läsa snabbt, och nästan alla av dem minska förståelse. Det kan också minska utnyttjandet av läsprocessen, eftersom böcker snabbt utläsa efter relevant information istället för att läsa ord för ord.

De flesta Speed Reading program innebär en process som kallas spaltning. Istället för att läsa varje ord är ord fattas i "klumpar", kanske meningar eller hela stycken. Förmåga att känna igen varje ord som en symbol för betydelse och sätta ihop dem att förstå texten är huvudfokus. Känna igen viktiga punkter i en text är värdefull också, eftersom du kommer till kött av materialet och kan svara på frågor om det. Vissa program hävdar människor kan läsa om 2000 ord per minut med stor förståelse. Detta är inte bevisat, men det är sant att en hastighet läsaren kan gå tillbaka och läsa materialet snabbare än någon som kanske läser en bok en gång genom att med ord för ord läsning. När de flesta människor läser, gör vi något som kallas subvocalization . Detta är i huvudsak att säga ett ord i våra huvuden. Eftersom de flesta av oss lär sig att läsa högt innan behandlingen tyst, tenderar subvocalization att förbli. Även om vi är inte längre högläsning, vi läser högt tyst. De flesta människor utför vissa typer av tekniker hastighet behandlingen utan undervisades. Till exempel, vissa ord är mycket bekant, som "en, och," och vi inte riktigt subvocalize dem. Många tekniker och program försöka få bort folk subvocalization taktik eftersom det saktar ner läsprocessen.

Några Speed Reading program använder subvocalization i begränsad omfattning och folk "tyst läsa högt" nyckelord eller fraser i deras huvuden. Det finns en hel del debatt om i vilken utsträckning denna process bör användas i program Speed Reading. Det är uppenbart att subvocalizing tenderar att öka läsarens förståelse och hjälpa oss att behålla det material vi har läst, varför det är nyttigt. Du hittar många program hastighet läsare, en del i form av datorprogram . En stor skillnad finns när det gäller hur bra människor hittar dessa program, och hastighet läsning i allmänhet. Vidare är de flesta program fungerar bäst med yngre människor. Du kommer att bli en bättre hastighet läsare om du lär dig att göra det som en ung människa i stället för som vuxen. Det behöver vanligtvis praktiseras också, eftersom det kan glömmas.

Det finns några saker som hastighet läsning är inte användbar. Till exempel, om du tar en litteratur klass, kan du behöva analysera fina detaljer, beskrivningar av gångar, användning av särskilda språk, och mycket mer. Om du släta över beskrivningar och egentligen bara får kanske temat för en bok, kan du analysera inte bra. Du kan få grundläggande element ned, men du kan gå miste om många små detaljer som omvandlar bara skriver i litteraturen. Även hastigheten läsning kan vara användbart i vissa situationer, när du måste memorera eller analysera arbete subvocalization och läsa ord för ord kommer sannolikt att bli mer effektiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.