Vad är Poetry Slam?

Även om många genrer som poesi anställa användningen av det talade ordet att förmedla innebörd bygger ingen genre som i hög grad på muntliga framförande som slam poetry. En relativt ny rörelse inom poesins värld, slam poetry kretsar kring en stark och tydlig sång presentation därigenom ge sig till en mer rytmiskt, nästan musikskapande. Det forum där dessa poeter presentera sitt arbete är en konkurrenskraft som kallas poetry slam.

Formatet för en Poetry Slam kan variera med konkurrens, men den allmänna delar oftast stannar kvar på samma: poeterna tilldelas en viss tid på sig att presentera sina bitar och sedan de bedöms på en skala som bygger på innehåll, stil, originalitet, rytm och andra konstnärliga kriterier. Eftersom konkurrensen betonar muntligt framförande och tematiska presentation över visuella blixt, är rekvisita generellt förbud mot konkurrens-detta inkluderar dräkter, särskilda visar scen och ljus och musik eller video. Domarna är oftast väljs slumpvis från slam publiken, och det enda sättet att gå vidare till en senare omgång är att vädja till smak av publiken. Därför att Poetry Slam kan morph sin identitet som grundar sig på publiken med i föreställningen. I många fall kan det vara ett tema för en Poetry Slam, medan i andra fall slams kan vara tematiskt öppna för poet gottfinnande. Oberoende av format, kan slams ske på antingen "öppet" format, där varje poet i publiken får delta så länge som tiden tillåter, eller som endast är för inbjudna affär med tidigare bestämts poeter kvadrering av. The Poetry Slam skiljer sig från andra poesi läsningar på flera olika sätt. Till exempel poesi smäller är av naturen konkurrens, medan vanliga poesi avläsningar finns bara låta publiken att ta i konstform. Denna skillnad har lett till betydande kritik från poesi i stort med hänvisning till Siams mer vild stämning som vissa kritiker har klagat på att betona underhållning över konst eller litterärt innehåll. Dock ger denna skillnad skillnaden att de flesta Slammers applåderar: Slam poesi kan vara politiska, kulturella, fri vers, strukturerad, musikalisk, monoton, lyrisk, ironisk, och så vidare, vilket gör det möjligt poeten fritt spelrum för att skapa en form av transcendent etikett . Många Slam poeter rör genre eftersom en dikts värde får bedömas på grundval av publikens reaktion på det, snarare än en strikt uppsättning regler som fastställts av hundratals år av poetiska standarder.

En kontroversiell aspekt av poesi samfundet, Poetry Slam erbjuder en dynamisk presentation och en praktisk publik strategi att njuta poetik och poesi prestanda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.