Vad är Pictographs?

Pictographs är små standardiserade bilder som står för begrepp eller idéer, och används som en form av kommunikation. Många gamla kulturer används pictographs i sina tidigaste skriftsystem, och vissa språk har en direkt linje av härstamning från pictographic skriftsystem. Skrivet kinesiska, till exempel, visar tydligt sina rötter. Även om de kan tyckas liknande hieroglyfer, pictographs är annorlunda eftersom det är bokstavlig visuella representationer, är till skillnad från hieroglyfer skrivna språk, där bilder kan ibland stå för de föremål som de liknar, men också används för att återge ljud, och ibland hieroglyf har något fysisk likhet alls till begreppet det står för. Eftersom pictographs överbrygga språk, eftersom vem som helst kan förstå det mest grundläggande av dem, de fortsätter att användas runt om i världen i dag på kommunikation som syftar till att ge grundläggande information till människor. Till exempel på ett spår huvud, en liten plakett kunde visa ett bildtecken av en person vandra för att indikera att spåren kan användas för vandring, och med en bild av ett tält för att visa att camping är tillåten, eller ett bildtecken av någon på en häst för att illustrera att ridning är tillåten. Pictographs kan också blandas med välkända ideogram, visuella symboler som står för kända begrepp, t. ex. en cirkel med en linje genom att visa att allt som är innanför cirkeln är inte tillåtet.

fascinerande exempel av pictographs produceras av forntida kulturer finns i många regioner i världen. Native American klippmålningar från vissa områden, till exempel, använder pictographs att berätta historier och exempel kan också ses på objekt upptäckts från Mellanöstern, tidiga böcker om skriftlig kinesiska, och på många andra platser. Utveckla ett bildtecken system var det första steget för många kulturer när de började att börja skriva, och tecken tyder på att många skriftsystem hade sina rötter i handel. Köpmän ville ha ett sätt att spela in varulager, försäljning och annan information, och började använda pictographs för detta ändamål.

Grundläggande pictographs kan kräva någon kulturell förståelse eller kunskap om språk av författaren. Eftersom de blir mer komplexa, kan de börja bli mer abstrakt, och människor kan behöva kunna göra slutsatser från uppgifterna i bildtecken. De flesta skrivna språk som används pictographs blev oerhört tungrott som skriftlig intresseanmälan utvidgas, vilket är anledningen till många kulturer började övergången till logogram som de sett i kinesiska, som kan representera hela ord eller morfem, beroende på hur de används, och kan bära bara en abstrakt likhet med de ord de representerar. Andra kulturer gjorde språng i ett alfabet där bokstäver används för att representera ljud, och inte står för enskilda ord eller begrepp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.