Vad är Jumbo blindskrift?

Jumbo punktskrift, även kallad utökad cell punktskrift eller stor cell punktskrift, är ett alternativt sätt att skriva den speciella "språk" för blinda och synskadade. I jumbo punktskrift, pricken kombinationer är identiska med dem som används i traditionella punktskrift, men det horisontella avståndet mellan punkter och cellerna ökar bara lite. Prickarna själva har samma storlek som de som används i normalstora blindskrift.

Jumbo Blindskrift är utvecklat speciellt för blinda personer som har lägre känslighet i fingrarna och därför inte kan riktigt känna punkter som används i traditionell stil. Individer som är bara att lära sig punktskrift språk kan också hitta denna större Blindskrift är ett bra första steg. Många nybörjare arbetsböcker börjar eleverna ut med jumbo blindskrift och sedan minska dem i standardstorlek. Jumbo punktskrift används inte mycket av förlag, men, och mycket få böcker produceras i större format. Så även jumbo punktskrift anses vara ett utmärkt pedagogiskt verktyg kan det vara en bra idé att gå vidare att läsa Normalstor Blindskrift efter en ganska kort tid. i alla storlekar av punktskrift, är tecknen präglade på papper och sedan läsa av lätt köra fingertopparna över manuskriptet. Varje punktskrift tecken är placerad i en liten rektangel kallas blindskrift cell. Varje bokstav och symbol representeras och en för att upp sex punkter, och olika arrangemang för dessa punkter anger olika bokstäver, siffror, bokstäver och skiljetecken.

uppfanns Detta system med läsning av beröring av en fransman vid namn Louis Braille på 1820-talet. Efter att ha förlorat sin syn när han var bara en ung pojke, sökte Louis Braille på ett sätt som han och hans blinda vänner kunde kommunicera privat. Anpassning av en kod som hade testats och förkastats av Napoleons militären, punktskrift kunna skapa en metod för blinda att läsa och skriva självständigt.

Privatpersoner kan skriva i punktskrift med hjälp av en speciell penna för att trycka på punkter i ett papper som hölls mellan två gångjärn metallplattor. När bladet vänds bör präglade punkter noteras upp och läses från vänster till höger. Det är också möjligt att skriva detta språk genom att använda en elektronisk präglingar maskiner eller punktskrift skrivmaskin. Inte bara är jumbo Blindskrift lättare att läsa, men det är också lättare att skriva eftersom cellen fönstren är större och det är lättare för nybörjare att placera pennan på rätt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.