Vad är Dolch ord?

Dolch ord är en organiserad lista över de vanligaste sett orden i barnböcker. Förteckningen har sammanställts ursprungligen av Edward William Dolch, Ph. D. som en del av hans filosofi att barn som fokuserade på och lärt sig dessa ord skulle bli starkare läsare. Dolch även orden som ofta kallas "syn orden" eftersom många av orden är inte fonetiskt och de flesta ord kan inte visas, måste därför barnen lära dem med synen. är Dolch ord fördelade på klass nivå och listan innehåller 220 tjänster ord och 95 vanliga substantiv. Ord som en , och , för , och det förekommer bland de 40 före ord primer och listan bygger upp till ord som done , skratta , och tillsammans i tredje klass nivå. Substantiv såsom hund , anka , part , och bild är en del av de separata 95 substantiv ordlista.

Även Dolch ord är indelad i klass nivåer med hjälp av grad 3, de flesta lärare föredrar att barnen lär sig så många av de 315 sammanlagda ord som möjligt i slutet av första klass inklusive alla de 220 tjänsterna ord. Lärarna kommer ofta ge studenterna en lista över Dolch ord att öva hemma förutom att se över dem i klassrummet. Stavning ordlistor på många kursplaner kommer att innehålla ord från listor över Dolch ord.

En lista över Dolch ord kan man få genom ditt barns lärare eller via många pedagogiska webbplatser på nätet. För att hjälpa ditt barn lära sig Dolch ord kan du pröva enkla övningar som gör minneskorten eller betona ord i början av läsare böcker och har ditt barn praktiken identifiera orden. När barn lär sig att skriva, väljer Dolch ord i grupper om tio och har ditt barn skriva dem i alfabetisk ordning.

Även om det finns många sätt att hjälpa ditt barn blir förtrogen med Dolch ord, läser det bästa sättet att hjälpa dem att komma vidare. I barnböcker, Dolch orden förekommer ofta och är i sammanhanget, som hjälper ditt barn både identifiera orden och deras betydelse. Pedagogiska experter rekommenderar läsning eller med ditt barn i minst 15 minuter varje dag. Denna lilla tid åtagande tidigt i sin pedagogiska karriär kommer att ge en stor betala sig senare i livet när de blir starka, flytande läsare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.