Vad är Brown Nosing?

Det finns en fin linje mellan att upprätthålla en god arbetsrelation med en överlägsen och blir en alltför ambitiös smilfink, lakej eller suga upp. Handlingen att använda överdrivet smicker och andra grunda beteende mot en överlägsen strikt för yrkesmässig eller personlig vinning kallas brun Nosing , och är rutinmässigt fördömt som ett desperat knep för uppmärksamhet i näringslivet. Vissa chefer kan svara bra på bruna Nosing, men andra ser det som en marginell anställd försök att klättra företagsmarknaden stege framför mer förtjänta kandidater.

Brown Nosing fått sitt namn från en ganska oförskämd, även om det är lämpligt, källa. Kissing upp eller suger upp till en boss, särskilt i ett mycket uppenbart och ytligt sätt, kan också kallas kysser chefens butt . Brown Nosing bokstavligen avser resterna av avföring som skulle dröja om en sådan förnedrande och förödmjukande handling utfördes faktiskt. Att bli en brun ANGIVARE skulle tyda på en vilja att utföra en handling, oavsett hur kränkande eller motbjudande, för att gunst med en överlägsen. Det är inte alla gratis närmanden mot en överlägsen kan tolkas på så brun Nosing, även i riket av kontoret politik allt är möjligt. En svartsjuk eller ambitiösa medarbetare kan alltid göra en anklagelse av brunt Nosing även om den faktiska beteendet inte nå samma nivå som manipulativa smicker samband med handling. Eftersom bruket av bruna Nosing har en mycket negativ klang, många anställda väljer att behålla sin samverkan med en överlägsen på en mycket professionell nivå. En anställd kan ha ett nära samarbete med en överlägsen, men sådana kunskaper bör inte förväxlas med bruna Nosing.

Brown Nosing är inte begränsat till näringslivet, men. Vissa elever kan använda smicker och uppmärksamhet för att imponera eller påverka en lärare, till exempel. Skillnaden mellan uppriktiga komplimanger och brunt Nosing är i allmänhet en fråga om uppsåt. En brun ANGIVARE kan vara fullt medveten om hans eller hennes motbjudande eller alltför ambitiös beteende, men anser också hans eller hennes ansträngningar kommer att belönas med en befordran eller annan professionell vinning. Det kan faktiskt vara lite att inget personligt intresse i överlägsen själv, men brun Nosing handlar inte om att resa så mycket som det är den destination.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.