Vad är Antimetabole?

Antimetabole är ett talesätt, användning i skriftliga arbeten, tal, poesi och annonser. Det är en form av Kiasm, och ordet kommer från latinets anti , som betyder "mot" eller "emot" och metabole , som betyder "vända" eller "om". I antimetabole använder en person av samma ord på två oberoende satser men i omvänd eller ändrad ordning. Den andra punkten skift vikt eller innebörden i den första satsen, genom att vända på orden.

Ofta i antimetabole, är det direkta objektet i ämnet omvända. Det blir föremål för senare klausulen. Den mest kända antimetabole i modern tal är John F. Kennedy 's:
"Fråga inte vad ditt land kan göra för dig utan vad du kan göra för ditt land. "

Från en grammatisk mening, blir det direkta objektet "för dig" i den första satsen, ämnet "du" i den andra. Ämnet "ditt land" i den första satsen, blir det direkta objektet "för ditt land" i den andra punkten. Som ni kan också se från detta exempel, Tonvikten i den andra klausulen i en person som inte undrar vad de får men undrar vad de kan ge. Stress är placerad på den andra punkten, och du kan även höra det i den levererade tal, som spelades in. Dess effekt var att sätta fokus på det bidrag amerikanerna kan göra för deras värld. Ibland kan en antimetabole ändrar inte nödvändigtvis innebär. Från Dr. Seuss ' Horton Hears a Who citerar, "jag menade vad jag sa och jag sa vad jag menade," är antimetabole som verkligen inte ändrar mening. Betoningen på båda klausuler som Horton försäkrar sina lyssnaren att han är "trogen 100 procent. "

Politiska anföranden förbli en av de vanligaste källorna där vi vunnit antimetabole exempel. Winston Churchill använde dem ofta. De följande två antimetabolic citat är hans:
"Låt oss predika vad vi praxis-Låt oss leva som vi lär. " "Det är inte ens början till slutet, men kanske är det slutet på början. "

president Ronald Reagan, den stora communicatorn används antimetabole ofta, som i detta exempel:
" öst och väst inte misstro varandra eftersom vi är beväpnade, vi är beväpnade eftersom vi misstro varandra. " I Jesse Jackson tal till Demokratiska konventet 1984, erbjuder han denna antimetabole:
" Men bara för att du är född i slummen inte innebära Slum är född i dig ". En antimetabole kan också innebära humor som det gör i citatet tillskrivs Samuel Johnson i Boswell's Life of Johnson :
"Den här mannen jag trodde hade bland förstånd varit en Herre, men jag tycker, han är bara en slagfärdighet bland Lords. " Du kan också hitta antimetabole i annonser, som med detta nästa annons för Starkist Tonfisk:
inte "Starkist inte vill tonfisk med god smak. Det vill tonfisk som smakar gott. ". I litteraturen kan antimetabole bli hög-tonad och genomsyrad av mening. Shakespeare's linjer från Trettondagsafton är ett utmärkt exempel:
"dygd som syndat är men patch'd med synden,
Och synd som ändrar bara är patch'd med dygd. "

är medveten om de många exemplen på antimetabole omkring du kan öka din njutning av olika retoriska laster som vi använder ofta. Det är också en imponerande ord veta, bara därför att så många människor är inte medvetna om att detta omvända repetition är faktiskt en viss form av tal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.