Ska jag föra en dagbok?

JOURNALFÖRING, om du gillar att skriva, kan vara ett utmärkt sätt att hålla ditt skrivande kotletter i form. Det kan också vara ett sätt att utveckla nya idéer, krönika intressanta händelser i ditt liv, eller att göra personliga iakttagelser som hjälper dig att utvecklas känslomässigt. Tittar över tidigare arbete i din dagbok kan hjälpa dig plats mönster på dina tankar som antingen är destruktiva eller positiv, och kan ge dig en känsla av prestation om saker man har uppnått i det förflutna, öka ditt förtroende för framtida strävanden. Det finns många andra skäl till att hålla en tidskrift kan vara en nyttig sak. Upprätthålla en tidskrift är ofta ett utmärkt sätt att analysera beteende du vill ändra. Faktum är att i vissa skolor i psykologi, som jungiansk analys och kognitiv beteendeterapi, journalföring rekommenderas ofta. Människor som lider av depression, bipolär, eller ångestsyndrom ofta hjälp av journalföring.

Journaling kan vara ett sätt att sprida dessa känslor under perioder av extrem känsla. Vidare läsning hur du hanterade tidigare negativa eller svåra känslor kan hjälpa dig att inse att du är bara tillfälligt översvämmas av svåra tider. En tidskrift kan förstärka den starka negativa känslotillstånd inte försvinna med tiden. En del människor föra en dagbok att skriva ner idéer när de kommer upp, särskilt om de är författare. De kan ANTECKNA idéer till berättelser, korta dikter, eller något som kan inspirera framtida författarskap. Hålla en journal på detta sätt är ofta en förebyggande för Writer's Block som kan plåga författare. Om du sitta ner för att skriva och är oinspirerande, en titt på tidigare dagboksanteckningar kan hjälpa dig att komma igång på en ny idé, berättelse eller dikt.

JOURNALFÖRING kan också hjälpa dem som har svårt att komma ihåg händelser. Om du nya vänner eller höra ett bra skämt, kan tidskriften vara rätt plats att spela in dessa detaljer. Detta kan bidra till att lindra besvär och hålla dig komma ihåg namn på nya vänner eller slutkläm. Det kan också hjälpa till att skriva ner viktiga datum att komma ihåg om ditt minne är inte det bästa, eller viktiga saker om andra personer som du vill komma ihåg, liksom det faktum att din nya mamma-in-law favorit blomma är påsk Lily.

En av de intressanta moderna metoder för att en tidskrift är genom hemsidor och blogg webbplatser som MySpace. De kan vara fantastiskt sätt att hålla dina tankar för eller helt enkelt skriva om dina tankar och känslor. De kan vara lite mer skrämmande än en enkel tom bok och måste användas med lite mer försiktighet. Du kanske inte vill att folk ska läsa alla intima detaljer om ditt liv, för den personliga integriteten eller säkerhetsskäl. En personlig journal inte bli upprörd med dig om du är arg på en vän, men en vän som läser din blogg om denna ilska mycket väl kan. Därför kanske du vill behålla en privat dagbok för reserv för att låta flödet med din arg eller orimliga tankar, och odla mer försiktig skriver i ditt blogginlägg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.