Är Severus Snape Evil?

i Harry Potter-böckerna, är Severus Snape en av de mest gåtfulla tecken, och det är oerhört svårt för läsare för att hålla fast vid hans lojaliteter ligger. En anteckning om slemmiga onda tycks följa Snape i många av böckerna, även när det är klart visat att han har räddat Harrys liv, eller har biträtt andra häxor och trollkarlar. Förhoppningen är att Snape sanna natur kommer att avslöjas i den sjunde och sista bok, Harry Potter and the Deathly Hallows , så att de otaliga teorier om Snape kan gå till vila.

Enligt vissa läsare är Snape bara ont, och har jobbat på Hogwarts under många år på en agenda för sitt eget. När Voldemort slutligen tillbaka, vänder Snape äntligen, efter att ha försäkrat att hans herre är tillräckligt kraftfull för att skydda honom. En stor del av bevisningen stöder detta påstående om Snape, som börjar med att Snape berättade för Voldemort om en profetia som ledde till döden för Harrys föräldrar. Annan bevisning kan mönstrade liksom: Snape är konstant betyder att Harry, verkar Snape inte vara ärlig om hela sin verksamhet och göranden och Harry Potter och halvblodsprinsen , Snape dödar Professor Dumbledore.

Men argumentet att Snape är rent onda är alltför förenklat. J. K. Rowling har visat stort djup och mognad i hennes böcker, och det förefaller osannolikt att hon skulle göra en så avgörande karaktär klart och enkelt onda. Han är en ikonisk karaktär på grund av hans svåra slag: till skillnad från Voldemort, som uppenbarligen är ond, och Dumbledore, som är helt bra, är Snape gåtfullt och svårt, som många människor i den verkliga världen.

Snape Wikipedia flera saker som är oförenliga med att vara ond. Trots att han har lärt Harry Potter i sex år har han inte dödat Harry. I själva verket tar ut en Dark häxa honom med arbete för Dumbledore med denna mycket argument, frågar varför Snape inte döda Harry när han hade chansen, innan han visste att Voldemort var tillbaka och ville Harry för sina egna syften. Snape kan agera på ett grymt sätt att Harry Potter att hålla Harry ifrån honom för att bättre kunna skydda honom. Eller kan Snape att kämpa med ständig påminnelse om hans utlämnande till Voldemort vilket ledde till morden på Lily och James Potter.

Snape hjälper också Harry ut när han kan, ofta i listig sätt så att hans hjälp inte kommer att uppmärksammas. Till exempel i den första boken försöker professor Quirrel att avsätta Harry från sin kvast under en Quidditch-match. Snape kastar en countercurse att hålla Harry säker. I den femte boken, vägrar Snape att ge Veritaserum till professor Umbridge då hon begär det att förhöra Harry. I små, subtila sätt skyddar Snape Harry. Det är också klart att Snape har hjälpt Order of the Phoenix, ofta på ett sätt som satte honom allvarligt. Snape återvände till Voldemort när han reste sig igen: en del läsare hävdar att detta beror på att Snape var ont och redo att tjäna Voldemort. Andra påpekar att Snape var tveksamma till att återvända, men gjorde det ändå av lojalitet till beslutet, med vetskap om att en spion på insidan skulle vara till stor nytta för Order.

Slutligen har Dumbledore upprepade gånger sagt att han litar på Snape. Dumbledore är en stark karaktär, vanligen skildras som den mest kloka och informerade om alla de människor som befolkar Harrys liv. Skälen för Dumbledores tillit aldrig klart, även om de kan göras synliga i den sista boken. Dumbledores tro på Snape kan göras på mycket goda bevis för att Harry ännu inte kan få reda på, för sin egen säkerhet.

Det största onda som Snape begår är mordet på Dumbledore i klimat-scenen på toppen av astronomi tornet i Harry Potter and the Half Blood Prince . Denna lag får inte vara så ont som det verkar: Snape, trots allt, är bunden av en obruten lovar att hjälpa Draco Malfoy fylla den uppgift som han med Voldemort. Dumbledore vet säkert detta, och förmodligen vädjar till Snape att utföra sin plikt, inte för att rädda Dumbledores liv, särskilt eftersom Dumbledore redan kan vara döende. Dumbledore är mycket medveten om att om Snape inte dödar honom, kommer Snape dör, eftersom det är konsekvensen av att bryta ett Unbreakable Vow. Dumbledore kanske har känt att Snape var mer användbar levande och åtminstone tycks arbeta för Voldemort. Det är möjligt att Snape faktiskt fortfarande arbetar för ordern, och att han kommer att visas på sidan av goda i sjunde boken trots allt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.