Vilka är Oxford-grupper?

Oxford Group är en semi-religiös och politisk rörelse som svepte genom delar av Europa och Amerika i början 20th century. Dess nominella ledare var Frank Buchanan, som hade en religiös omvändelse till kristendomen 1908, och skulle senare konstaterade gruppen 1938 på grundval av sin religiösa övertygelse. Gruppen är kanske mest känd för att Bill Wilson, grundare av Anonyma Alkoholister (AA) var en gruppmedlem, och antog många av sina idéer om AA Likaså var Dr Bob, eller Robert Smith, också medlem i gruppen och en av grundarna av A. A.

Fastän Oxford grupperna rörelsen, byggde också kallade moraliska nytt beväpning, främst kristna tro, gjorde det omfattar inte en sekt av kristendomen mer än en annan. I stället kom kristna och icke-troende samman i informella sammanhang för att lära sig att överlåta sina liv till Gud eller en högre makt och att lära sig styras av sina principer ensam. Till skillnad från många standard religiösa sekter, gjorde Oxford gruppmötena inte ske på tempel eller kyrkor. De flesta möten var i bostäder eller lokaler, och varje möte kan välja en specifik ledare eller moderator för natten. Stora dålig press följde Oxford Grupper på flera viktiga frågor. Först många vanliga religiösa grupper, bland dem Church of England och många katolska grupper, kritiserat det. Den lockade dock både katoliker och anglikaner, eftersom gruppen inte var oförenlig med de flesta religiösa föremål av någon kyrka.

För det andra byggde Oxford koncernen en omfattande och dyr sammansatta på Mackinac Island. Användning av medlen och tron att välstånd var förenligt med gudfruktiga levande användes som utgångspunkt för angrepp i gruppen. Däremot har gruppen inte betalt för medlemskap, och i själva verket inget formellt medlemskap fanns. Personer ska hållas kan bli ombedd att bidra, men blev tillsagda att inte göra det.

Kanske mest graverande var Buchanans intervju före andra världskriget om möjliga nytta Hitler kunde medföra. Han bagatelliseras nazistiska antisemitismen. Även om han senare uttryckta allmänna beklagande för denna intervju och för att ta emot hjälp från Hitler till tysk fraktioner av gruppen, var det verkligen en tragik för Oxford grupperna fortsatt framgång. De principer som Oxford grupperna levde var följande:
  1. Delning av synder och berättelser konvertering
  2. Avstå från ett liv till högre Guds kraft
  3. Eftersträvar att ge ersättning till någon person hade skadat
  4. Förlita sig på vägledning av Gud i alla ord och handling.
Det är mycket tydligt att Gud och inte Buchanan eller någon annan i gruppen var ledaren. Folk uppmanades att överlämna sina liv till Gud och bära bevis på deras synder och problem före detta överlämnande eller ens efteråt. Vissa kristna grupper tog anstöt särskilt med tanken att människor faktiskt skulle kunna "lyssna till Gud" eller kräva deras handlingar var Gud-driven. Andra ansåg att de konfessionella karaktär möten som för mycket naken och gjordes påtagligt besvärade av det.

glöd för den inledande Oxford grupperna gradvis slocknat, men AA är säkert fortfarande mycket aktiv. A. A. är inte längre enbart kristen baserade, och faktiskt vissa grupper är särskilt icke-religiösa. En högre makt kan vara allt ett betecknar i vissa grupper. The Oxford Group skiftat inriktning mot förespråkar personligt ansvar i att omforma en fredlig värld och officiellt bytte namn till Initiatives of Change (IOK) 2001. IOK har mycket större Världen respekt och filialer över hela världen. Det samråder även med FN: s ekonomiska och sociala råd.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.