Vem är Prince Charming?

Prince Charming är en karaktär som förekommer i många sagor. Han nämns inte som en prins men Le roi Charmant eller King Charmig i en saga skriven av Madame d'Aulnoy, en 17th century fransk författare. Hon hänvisar också till bara en Charmant , i en annan saga. Men berättelser inklusive en drömprins typ siffra föregår d'Aulnoy's arbete. har The Prince Charming titel ofta använts på manliga karaktärer eller för riktiga män som verkar ha alla de egenskaper som skulle göra kvinnor faller under älska med dem. I Portrait of Dorian Gray skrivet av Oscar Wilde 1890, en fattig men begåvad skådespelerska hänvisar till Dorian som Prince Charming. Men det visar Wilde konceptet på örat när Dorian beslutar att avstå från Sybil, som visar sig vara sann prins, och bara charmiga på ytan.

Oftast tänker man på Prince Charming i samband med Walt Disney's omarbetning av populära sagor. Många samtal Snow White's räddaren Prince Charming. Faktiskt uppstår inte namnet inte i en Disney-film till Cinderella . Askungens prins verkligen heter Prince Charming. Tvärtemot vad många tror, är prinsen av Sleeping Beauty som heter Phillip, inte Prince Charming. Från en symbolisk mening, dock alla furstar som rädda damer i huvudsak Prince Charming dubbletter. Ofta prinsen måste kunglig för att rädda prinsessan eller jungfrun från hemska levnadsförhållanden. Ofta är det inte royalty men sann kärlek som gör att en drömprins att befria en kvinna från en fruktansvärd förbannelse. Detta är fallet med både Sleeping Beauty och Snövit . Kärastes första kyss räddar dessa jungfrur.

Prince Charming kan också vara en symbol för den perfekta mannen för en kvinna som letar efter äktenskap. Som en motreaktion, många moderna kvinnor kunna hävda att de inte behöver en drömprins, och behöver inte vara "räddas. " De tror att de inte behöver en make eller Prince Charming att leva kompletta och lyckliga liv. Många feministiska kritiker tror att Prince Charming ideal är orealistisk och återgår många kvinnor att "fröknar" som behöver räddas.

Andra, särskilt flickor, får omhuldar tanken på en drömprins, som visas och avgudar dem. Medan många män kan ha vissa "Prince Charming" attribut, Prince Charming i litteratur och film är oerhört idealiserad. När berättelser avslutas med ett "lyckligt", är de lite vilseledda. Vi vet aldrig om Prince Charming underlåter att ta upp sin tvätt, gawks på andra kvinnor, eller snarkar så högt att man behöver ett separat sovrum. är denna typ av realism tillämpas tecknet drömprins i filmen Shrek 2 . Prince Charming visar sig vara en gnällig, wimpy karaktär som är för sent att rädda prinsessan Fiona. Fiona har redan valt Shrek som hennes make, och Prince Charming beter sig som ett bortskämt barn på lärande nyheterna. Detta är en trevlig vändning för många feministiska kritiker, som är lite trötta på Prince Charming nuvarande löper genom många romaner och sagor.

I själva verket oftast är modern behandling av Prince Charming antingen tungan i kinden eller ogynnsamma. Medan många fortfarande som en bra saga, de flesta moderna publiken är väl medvetna om realiteterna i relationer och väljer att göra sina egna "lyckliga efterrätt. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.