Vem är Madame Defarge?

Madame Defarge eller Thérèse Defarge är obeveklig skurk, i Charles Dickens "1859 roman, Tale of Two Cities . Hennes skurkaktighet är inte utan anledning, och på ett sätt hon bildligt representerar den revolutionära anda som svepte genom Frankrike under 18th century franska revolutionen, som först krävde lika rättigheter för alla medborgare, och sedan i mob sätt berövats just dessa rättigheter från många oskyldiga. Dickens skapar en kraftfull, minnesvärd och skrämmande karaktär i sin skildring av Madame Defarge mycket motiverade av sin oro över att England var på sin tid, på randen till en revolution om större social rättvisa var inte vidare "för alla invånare.

Dickens älskade att avslöja mysterier som hans böcker fortskred, och skälet bakom Madame Defarge är saklig krav på våld, och särskilt för morden av de viktigaste kvinnliga karaktären, Lucy Manette Darnay, hennes man Charles och deras barn förklaras inte förrän nästan till slutet av romanen. Eftersom boken är så känd, kommer det förhoppningsvis inte betraktas som en spoiler för att förklara denna anledning. Långt innan Fru Defarge gifte hennes make, hennes syster och bror var offer för fruktansvärda övergrepp och grymhet av Evremonde bröder, varav en var Charles Darnay far. Således är hon fast besluten att se Evremonde linjen, ned till Darnays "lilla dotter dödades. När romanen fortskrider, Madame Defarge flyttar från en relativt passiv ställning, måste vi först se henne stickning i vinbutik hon äger tillsammans med sin make, till en mycket mer aktiv plats. Det är denna försåtliga handarbete som ofta ger människor rysningar när de först träffa hennes karaktär. Läsaren finner senare att Madame är stickning namnen på alla dem som kommer att giljotinerades eller åtalas för brott i den kommande revolutionen.

Erfarenheterna av Thérèse som en ung flicka varp och vrider henne orsak. Hon är barnlös, en siffra utan medlidande, men med stor energi i krävande hennes hämnd. Hon är pöbeln, i huvudsak, eftersom hon inte anser eller sluta att tänka att hennes egna handlingar kan vara orättvist. Trots Charles Darnay avvisade hans familj arv och trots honom fördöma handlingar av Evremondes, och lämnar England, är han skyldig av relation och föreningsfrihet. Lucy, en komplett oskyldig, och dotter till den mycket respekt DrManette är lika fel för att ha gift en Evremonde. Tips i slutet av romanen antyder att Madame Defarge kommer att anklaga Dr Manette, det enda som hjälpte Thérèse syster och bror och betalt för det av år i fängelse för konspiration. I slutändan är Madame Defarge besegras av vad hon saknar mest, kärlek till andra. Miss PROSS, Lucy's följeslagare och tjänare, försvarar sig fysiskt, och i denna kamp, Defarge egen pistol är färdigbehandlat döda henne omedelbart. Detta ögonblick i romanen understryker en av Dickens huvudpunkter: kärlek, medkänsla och sann rättvisa bäst hämnd.

Det är inte att Dickens är oförstående till den verkliga missförhållanden gjort att tecken Madame Defarge och hennes familj. Faktum Han menar genom sin karaktär att dessa svårigheter kan exakt ett ovanligt högt pris genom att beröva människor deras mänsklighet, vilket gör dem mycket mindre sannolikt att söka rättvisa för alla på något sätt utom en våldsam en. I slutändan har Dickens 'karaktär bli lika onda som hennes förtryckare, och det är denna mob mentalitet som utgör ett starkt argument för att ge alla medborgare i England med lika rättigheter och anständiga förhållanden levande. Thérèse Defarge är inte bara en symbol för mobben och revolution, men också en tydlig varning från Dickens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.