Vem är Lord Peter Wimsey?

Lord Peter Wimsey, vars fullständiga namn är Lord Peter Death Bredon Wimsey, är ett aristokratiskt brittisk detektiv skapad av Dorothy L. Sayers, en av de första kvinnorna att få en examen från Oxford. Som många detektiver har både en partner och en officiell företrädare för polisen, också gör det Lord Peter Wimsey. Hans betjänt, Mervyn Bunter, som serveras med Wimsey i första världskriget, bistår med sina undersökningar och Chief Inspector Charles Parker of Scotland Yard, som senare blir Wimsey's brother-in-law, ger polisens närvaro.

På grund av Wimsey ovanliga utbud av talanger och särskilt brott han arbetar på ett antal avsnitt ägnas åt en rad olika ämnen, såsom cricket, ändra ringsignal och reklam copywriting. Harriet Vane, en författare av deckare, ger kärlek intresset för Lord Peter Wimsey serien. De träffas när han hjälper henne klara av ett mord avgift, fortsätter att utreda flera brott tillsammans, och så småningom gifta och har tre barn. har publicerats Lord Peter Wimsey romaner på 1920-talet och 1930-talet, den sista en- Thrones, Dominations -lämnade ofullständiga Sayers död, slutfördes av engelska författare Jill Paton Walsh. Walsh fortsatte sedan att skriva en ny roman baserad på Sayers karaktär, här titeln en presumtion för Death .

Under 1970 och 1980-talen BBC serialized åtta av de elva Lord Peter Wimsey romaner. Den tidigare gruppen var otrevligheter på Bellona Club, Clouds of Witness, Murder Must Advertise, Nine Tailors, och Five Red Herrings starring Ian Carmichael som Lord Peter Wimsey. Den senare gruppen var Strong Poison -känd som Lord Peter Wimsey i USA, Have His Carcase och Gaudy Night , där Edward Petherbridge spelade Lord Peter Wimsey. Flera versioner av Busman smekmånad filmades på 1940-talet, medan Unnatural Death och Whose Body? har aldrig tagits fram.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.