Vem är David Copperfield?

David Copperfield är titeln på en av Charles Dickens älskade bästa verk, och anses också vara en semi-självbiografisk grund av Dickens uppväxt. Romanen är befolkat med många minnesvärda karaktärer som den excentriske Betsey Trotwood, utförlig Micawber, och skurkaktig Uriah Heep. David Copperfield, den centrala karaktär, i synnerhet uppvisar uppskattad viktorianska kvaliteten på allvar.

Även om Oscar Wilde skulle senare Lampoon begreppet allvar i hans pjäs The Importance of Being Earnest , den tidigare Viktorianerna, Being Earnest innebar att vara hårt arbetande, sanning och rättvisa. På detta sätt är Copperfield den ultimata viktorianska hjälte, som ständigt strävar mot rätt beteende och i slutändan belönas för detta.

David Copperfield är berättad av Copperfield och läsaren först möter David som barn. Hans änka mor beskrivs som barnsliga men mycket kärleksfull. Tyvärr för Copperfield, gör hon snart ett dåligt äktenskap Murdstone, som snabbt skickar Copperfield till en skola där han är både hånade och misshandlade. Efter Davids mor dör, MrMurdstone snabbt avyttrar sitt uppdrag genom att skicka Copperfield att arbeta i en flaska Blacking fabriken. Detta avsnitt i romanen är tänkt starkt beroende av Dickens egen barndom. Hans egen far var en tid fängslad för skuld och unga Dickens faktiskt, svart flaskor. Eftersom Copperfield bor med den Micawbers, och Mr snart arresterad för skuld och, kan man se samband mellan självbiografi och fiktiva verk. I stället för att stanna på fabriken, sätter Copperfield iväg för att finna hans gammelfaster, Betsey Trotwood. Hans återförenas med henne, och hennes efterföljande beslutet att ta upp honom, hjälper Copperfield inleda ett nytt liv. Det nya livet är inte utan faror, särskilt i lever med Uriah Heep, som uppenbarligen har ganska ont uppsåt mot familjen med vem David är bosatt, Wakefields. Copperfield är också en viktig vänskap med Agnes Wakefield, som kommer att bli hans rådgivare genom de enkla svårigheter att växa upp. När Copperfield utexaminerade från Dr Stark akademi han bedriver studier för att bli en Proctor. Han är dock avskuren från sin karriär när hans moster meddelar hon har förlorat all sin förmögenhet. Istället Copperfield lär sig att bli en lag reporter, och faller förälskad med barnsliga Dora. Han och Dora kommer att gifta sig, men Dora, som Copperfield mor dör efter förlossningen, medan David fritt att gifta sig med sin äkta partner i allvar, Agnes.

Avsnitten i David Copperfield som gäller lag rapportering, och att Davids början karriär som författare är ofta tros vara liknande Dickens liv också. Hans trånande kärlek till Dora, som skiftar i en viskning beklagligt för att välja en kvinna som inte gillar honom i syfte får också eko Dickens "ångra sitt val av hustru. Dickens och hans hustru Caroline separerade efter många år tillsammans, och Dickens var känd för att ha hyst en passion för en av Caroline systrar som dött unga.

Förutom exploateringen av allvar liv, David Copperfield är berömd för sin fantastiskt komiska inslag. Copperfield är en sympatisk hjälte, som navigerar genom den moraliska osäkerheten av tiden, och tycks nästan förtjäna sitt slut belöning att gifta Agnes. Romanen ger oss också en del, men uppenbarligen inte alla, perception in Dickens liv, och introducerar begrepp Dickens kommer att utforska i flera av hans mästerverk. Speciellt frågan om proctory berörde löst i Copperfield kommer att bli en central del av romanen Bleak House . Liksom, portends det kort beskrivning av Marshalsea GÄLDSTUGA huvudtemat för den mästerliga Little Dorrit .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.