Vem är Anakin Skywalker?

Anakin Skywalker är en viktig karaktär i första Star Wars trilogi, Episodes I-III. I den ursprungliga 1977 George Lucas film, Star Wars bara kort nämna är gjord av Anakin. Vi lär han är far till Luke Skywalker och säger att han blev förrådd och dödad av Darth Vader, vilket inte är fallet eftersom Anakin Skywalker har blivit Darth Vader. Episode V The Empire Strikes Back visar detta och sätter upp den känslomässiga kamp Lukas som söker inlösen för sin far. I The Return of the Jedi , vi lär Anakin Skywalker far till tvillingarna Luke och Leia. Fram Episode V, trodde Darth Vader hans hustru Padme hade dött före förlossningen. Luke's kamp reformera Darth Vader, och inte bli som han är uppmuntrad av hans känsla av att Vader har fortfarande bra för honom. I denna uppgift är Luke lyckas, att skapa balans i kraften, som var förutsagt. Den andra trilogin, som är en föregångare till Star Wars , börjar med filmen The Phantom Menace . Även vaska av många kritiker, håller vad det intressant och mörkt är att den innebär en anti-hjälte, och hans väg till den mörka sidan av kraften. I denna första filmen, Episode I, lär vi oss följande:

  1. Master Qui-Gon Jinn upptäckte Anakin, när Qui-satt fast Gon, Kenobi och Padme på Tatooine.

  2. Anakin och hans mamma är både slavar.

  3. Qui-Gon är fascinerad av Anakin kompetens som mekaniker och hans extraordinära reflexer och tester hans midi-chlorian nivå. Det är högre än någon Jedi levande.

  4. Anakin var resultatet av en jungfrufödsel.

  5. Barnet Anakin, är kärleksfulla, medkännande och hjälpsam, och starkt vill fly sitt slaveri och bli en Jedi-riddare.

  6. Anakin's midi-chlorian räkna föreslår han är en profeterade att bringa balans i kraften.

  7. Qui-Gon går med på att träna Anakin, trots invändningar från rådet.

  8. När Qui-Gon dör, Obi Wan Kenobi tar över denna utbildning.

Anakin förälskar sig i Padme, drottning Amidala av Naboo. Den unga Anakin, spelad av Jake Lloyd, är inte särskilt trovärdigt i denna jämfört med Natalie Portman's skildring av Padme. Romansen mellan Anakin och Padme är mer trovärdigt i de andra två filmerna med Hayden Christensen tar på sig rollen som Anakin Skywalker. I Episod II, Klonerna anfaller , är Kenobi försiktiga när det gäller intresset för Anakin visas av Palpatine, den förklädde Sith Lord. Palpatine uppmuntrar Anakin att gå emot Jedi läror, och Anakin bryter mot någon av Jedi Order heligaste bud genom att gifta sig Padme i slutet av filmen. Han exacts ytterligare vedergällning mot sanden folket för att ha mördat sin mor, och börjar visa hur han är lätt att behärskas av sin egen ilska, vilket är en säker väg till den mörka sidan. I den tredje filmen, Revenge of the Sith , Anakin rädsla center på om Padme kommer att dö i barnsäng. Palpatine, som erbjuder Anakin ett medel för att hålla Padme liv om han följer Sith sätt utnyttjar detta. Även Anakin snart upptäcker Palpatine är kejsaren och en Sith Lord, fortsätter han att följa honom i hopp om att han kommer att kunna rädda hans hustru.

Ytterst kommer undergången Anakin Skywalker och skapandet av Lord Vader från Anakin oförmåga att behärska sina känslor, hans direkta olydnad mot Jedi föreskrifter, och hans övermod, stolthet över den skicklighet som han innehar i svingande kraften . Kenobi är inte en bra master för Anakin, och inte inse hur illa hans elev misslyckas. Anakin mord i sanden folk, och sedan hans mord på barnen på Jedi Training Center cementerar sin resa till den mörka sidan. Kenobi förklarar senare Lukas som Anakin i en känsla dött och att Darth Vader är en helt annan person. Padme och Luke vidhåller detta inte är sant, och Lukas fortsätter att känslan bra i Vader, i slutändan hjälper Vader själv lösa sig och bli Anakin Skywalker igen i hans försvar av sin son.

Den karaktär Anakin Skywalker är en tragisk, mycket i motsats till sin son. Trots goda avsikter, är hans väg behäftad med dåliga åtgärder, förförelse av makt, och den avsiktliga störningar av Palpatine som uppmuntrar Anakin utforska Sith sätt. Föregångaren Trilogin slutar på en sorglig notering med Anakin förstört både andligt och kroppsligt, och den nyligen inrättade Darth Vader som härrör från denna förstörelse.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.