Vem Beren och Lúthien?

Beren och Lúthien är karaktärer skapade av JRR Tolkien för hans arbete Silmarillion . Deras historia är också ofta nämns i Sagan om Ringen . Den parallell till den centrala kärleksroman rings av Arwen och Aragorn. I korthet historien om Beren och Lúthien är den första äktenskap mellan en odödlig alv, Lúthien, och en dödlig människa, Beren. Elves hade odödlighet, som de kan överge om de valde en gift liv med en dödlig. Beren och Lúthien bli kär, och sedan påbörja en farlig räddningsaktion för att stjäla en silmarillen, en speciell sten, från fienden på Angband. Men är uppdraget mindre farliga än Lúthien val. Hon ger gärna upp leva för evigt för att älska Beren, vars liv skärs ganska kort. Enligt Tolkien, före Arwen är Lúthien det bara Elf har verkligen dött. I Sagan om Ringen <är /em> Beren och Lúthien ofta jämföras med Aragorn och Arwen. Arwen har för valet av återstående odödliga eller gifta sig med Aragorn. Hon väljer Aragorn och därför väljer döden, ett ämne med mycket smärta för att hennes far, Elrond, som kommer att leva för evigt med bara hans minne av henne. Det finns en djupare, personlig betydelse för Tolkien i berättelsen om Beren och Lúthien. Tolkien var ofta missnöjda med folk jämföra sitt arbete till sin livshistoria. Men historien om Beren och Lúthien har självbiografiska ursprung, som Tolkien inte skulle ha förnekat.

Tolkien jämfört definitivt hans relation till hustrun Edith Bratt, förhållandet mellan Beren och Lúthien. När Tolkien träffade Bratt, hon var protestant, och Tolkien, en hängiven katolik råddes att inte gifta sig med henne. Faktum är att Bratt överge sin familj genom att konvertera till katolicismen. Även det första mötet Beren och Lúthien är ett eko av Tolkiens liv Beren spioner Lúthien dans i skogen och faller djupt förälskad i henne. På en romantisk Starry Night, dansade Edith för Tolkien och omedelbart hänförd honom. Edith var äldre än Tolkien, hon var 19 och han var 16. Detta återspeglar Lúthien agelessness och mognad, jämfört med Beren relativa ungdom. Ytterligare Tolkien som Edith som hans Lúthien, och sig själv som Beren. Det är uppenbart att familjen kamp som följde och oppositionen Edith uppstått i ett försök att gifta sig Tolkien var en källa till smärta till Edith. Lúthien visas som ursäkt för familjen konflikten hon gör, men beslutsam i hennes väg till äktenskap. Tolkiens ord andas ett vänligt deltagande till Ediths familj och förståelse för sin smärta, medan fira Edith val för hans skull.

Tolkiens relation till Edith, och hans djupa kärlek till henne är kanske ännu mer romantiskt än sina fiktiva behandling av ämnet. Vara Lúthien, den vackraste och mest önskade av hennes människor i Tolkiens ögon, var den högsta beaktande han möjligtvis kunde ge en kvinna. Ytterligare Det uttrycker Tolkien som nästan intryck av att han inte riktigt förtjänar den nåd som är Lúthien, trots Beren, och Tolkien är värdiga män.

I slutet av Edith och Tolkiens liv markera den fortsatta historien om Beren och Lúthien, och ingåendet av romantik. Ediths grav är märkt med namn Lúthien, och Tolkiens med namnet Beren. De verkar alltid varit till varandra, den stora älskare av Tolkiens föreställningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.