Vad var det trojanska kriget?

det trojanska kriget var en viktig händelse i den grekiska mytologin. Många berättelser, dikter, dramer och illustrationer från antikens Grekland skildra aspekter av det trojanska kriget, vilket skapar en mängd material som forskarna har använt för att studera detta mytologiska händelse. Även de gamla grekerna trodde att det trojanska kriget verkligen hade ägt rum, moderna studenter i Greklands historia tror att det trojanska kriget aldrig hänt, och i stället får myter om kriget har återspeglat en period av politisk instabilitet i antikens Grekland som resulterade i flera militära expeditioner och små skärmytslingar.

Enligt legenden, inleddes det trojanska kriget med ett gräl bland gudarna, ett återkommande tema i grekisk mytologi. Gudinnan Eris, förargade över att inte bli inbjuden till ett bröllop, kastade ett gyllene äpple på bordet under bröllopsfesten, som intygar att Apple skulle gå "till den skönaste av dem alla" och utlöser en kamp mellan Afrodite, Hera och Athena . De kämpar gudinnorna beslutade att inhämta yttrande från en dödlig, välja Paris av Troja till domen. Paris tilldelades äpplet till Afrodite, som i sin tur lovade att Paris skulle kunna gifta sig med Helen, en grekisk prinsessa. Tyvärr var Helen redan gift, men Paris inte låta detta stå i vägen: han kidnappat henne från Sparta, som utlöser ett krig som skulle pågå i 10 år. så många händelser i det trojanska kriget har dokumenterats utförligt i grekisk mytologi att det är omöjligt att diskutera dem alla i denna korta. Var dock några anmärkningsvärda händelser. En var den grekiska Samlings på 1000 fartyg, drog tillsammans även efter många av grekerna uttryckt en ovilja att slåss. En annan var den trojanska hästen, en luriga trick föreslagits av Odysseus att smuggla greker i Troja i magen av en jättelik trähäst, tillåta dem att anfalla staden från insidan.

Många stjärnor i den grekiska mytologin dyker upp i berättelserna om det trojanska kriget, inklusive Agamemnon, Herakles, Akilles, Menelaos, Odysseus, Klytaimnestra, Theseus, Penthesilea, Filoktetes, Cassandra, Patroklos, Ajax, och många andra. Händelserna under det trojanska kriget sades, återberättas och dissekeras bland grekerna, blir en intim del av deras kultur och trossystem. Romarna slogs också av berättelserna om det trojanska kriget, upplåning många av dem för sina egna.

Fram till 19th century, hela historien ansågs vara en fiktion, eftersom ingen kunde identifiera en plats i Turkiet som kan bekräftas som platsen för Troja. Men en gammal stad som kunde ha Troja blev senare grävt upp, och staden visade tydliga tecken på militär konflikt. Det är möjligt att grekerna startade krig mot sina trojanska grannar, göra några av de andra evenemang av det trojanska kriget mer sannolik, inklusive offer, bragd av militär heroism, och bortförande av Helen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.