Vad betyder Godspeed Mean?

Att önska någon Godspeed är att be om Guds välsignelse för hans eller hennes strävan, i synnerhet en lång resa eller en riskfylld men potentiellt givande företaget. En del ser Godspeed som ett mer vördnadsfull alternativ till "lycka", som de facto innebär chans och slumpmässighet i mixen, inte gudomlig försyn. Man skulle kunna önska Lycka till på ett relativt inleda en lång affärsresa utomlands, till exempel.

förvirringen över innebörden av Godspeed, som också kan återges som gud-speed eller även Goodspeed , ligger i definitionen av hastighet . Den ursprungliga betydelsen av det gamla engelska ordet hastighet hade ingenting att göra med hastigheten, utan snarare välstånd och lycka. Tillägget av Gud till begreppet finansiella frikostighet får ljud Jarring i början, men ordet Godspeed var ett erkännande av Guds generositet och välsignelse. Speed i den meningen var rättfärdig förvärv av tillgångar och egendom genom hårt arbete och vördnadsfullt beteende.

Vissa källor tyder på att ordet Godspeed kan ha en förvrängning av "god fart," en önskan om en snabb resa med hjälp av gynnsamma vindar och villkor segling. Enligt denna teori, uttrycket bra fart så småningom blev gud hastighet och slutligen Godspeed. Tillämpningen av en gudom namn var helt enkelt en lycklig slump. Det finns faktiskt några incidenter av "god fart" används som en välsignelse för fartyg bundna passagerare. The Middle engelska översättare av Bibeln används också termen Godspeed på flera ställen, främst i Gamla testamentet för att ange en Gud inspirerade välstånd. Detta tyder på två skilda händelser i uttrycket, bygger på två olika översättningar av ordet hastighet . Att önska någon Godspeed skulle önska honom eller henne en framgångsrik resa eller framgångsrik strävan, medan önska någon Goodspeed tyder på en snabb och säker resa.

Uttrycket Godspeed har i stort sett försvunnit från populära användning, och är i allmänhet anges som ålderdomlig i många ordböcker. Vissa använder det ändå som en mer teologisk välsignelse än ett "lycka till" eller "bon voyage", även om den ursprungliga betydelsen har glömts bort i tidens töcken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.