Vad betyder Deus Vult Mean?

Termen Deus vult är latin och betyder "Gud vill det. " Det var en mycket populär samlingspunkt gråta vid tidpunkten för det första korståget under 11-talet, och vissa medlemmar av vissa kristna sekter fortsätta att använda den, dock med något mindre aggressiva klang. Även om de flesta människor inte talar eller studera latin i modern tid, är Deus vult del av ett bibliotek med latinska fraser som har fått utstå på grund av sin religiösa sammanslutningar.

Enligt historiker som skrev om det första korståget, När påven Urban II meddelade att europeiska kristna skulle rida till försvar för de kristna i öst började medlemmarna i publiken ropade spontant "Deus vult," tyder på att Gud ville korståget. Med tanke på att många människor talade Vulgärlatin, snarare än klassiskt latin, är det mycket mer troligt att publiken skrek "Deus lo vult", i strikt själva verket, även om några lärda präster kan ha fastnat på klassiska latinska form.

Du kan se Deus vult skrivet Deus lo vult, främst på vapenskölden i beslut av den heliga graven, en katolsk ordning riddare som går tillbaka till tiden för det första korståget. Tidiga medlemmar i Order otvivelaktigt redo att slåss med rop om "Deus Vult" ringningar i öronen, som tydligt har dokumenterats av historiker som skrev om det första korståget, så man kan se varför den attraktionskraft som ett motto.

Även om begreppet är nära förbunden med våld av korstågen för vissa människor kan det också ses på ett annat sätt. I 1996 års science fiction-roman Sparrow , flera av jesuiten tecken ofta ropa "Deus Vult" som svar på något underbart och häpnadsväckande, att använda uttrycket att anmärka på under av Guds verk och vilja. Karaktärerna i romanen säger också "Deus Vult" för att förklara det oförklarliga, använder det för att betyda "Gud gillar det här sättet. "

Många religioner har någon form av "Deus Vult" i sitt ordförråd, att använda uttrycket att kommentera händelser i livet eller för att motivera människor. Ibland kan det Guds vilja verka motsägelsefullt eller frustrerande, så påminnelse om att Guds verk har ett syfte, även om det verkar oklart, kan vara mycket lugnande för vissa människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.