Vad är lågt hängande frukt?

Vi har Moder Natur att tacka för uttrycket lågt hängande frukt . Ett fruktbärande träd innehåller ofta vissa grenar tillräckligt låg för djur och människor att nå utan större ansträngning. Frukten som finns på dessa lägre filialer kan inte vara så mogen och intressant som frukten på högre ben, men det är oftast mer rikligt och lättare att skörda. Från detta får vi det populära uttrycket "lågt hängande frukt", vilket i allmänhet innebär att välja det enklaste mål med minimal ansträngning. I näringslivet är termen lågt hängande frukt ofta i samband med försäljning av konsumentvaror och tjänster. Försäljare, särskilt de som bara kommer in i området, uppmuntras att söka den enklaste kunderna först, som försäljningschefer kan kalla "lågt hängande frukt. " Konkurrenter kan ägna mer av sin tid de söker efter de högre provision försäljning av dyra "kund grenar", lämnar lågt hängande frukt bakom för andra att påståendet. Föräldrar som söker billiga försäkringar för barn i skolåldern, till exempel, kan betraktas som lågt hängande frukt av försäkringsbolag. En annan användning av uttrycket lågt hängande frukt finns på den politiska arenan. En politiker kan ställa in ett antal lätt realistiska mål, huvudsakligen lågt hängande frukt, och utföra dem med minimal ansträngning. Väljarna kan uppfatta politikerns handlingar som bevis på hans starka arbetsmoral, men i själva verket han bara sträckte sig efter de politiska fördelarna med lågt hängande frukt. Kritiker använder ofta uttrycket lågt hängande frukt för att beskriva någon som väljer en säker sak om en svårare men mer givande jakt.

Tanken med lågt hängande frukt kan ses som både en positiv och en negativ. Å ena sidan är lågt hängande frukt vanligtvis rikligt och ofta ignoreras av dem som söker mer attraktiva erbjudanden. Men lågt hängande frukt kan också ses som en negativ, eftersom plockaren förstår hur låg kvalitet på frukten och tar det ändå. Någon som väljer konsekvent omedelbar tillfredsställelse av lågt hängande frukt kan ses av andra som lat eller ambitiös.

Kritiker av lågt hängande frukt affärsmodell punkt till exempel verkliga frukt skördare. Orchard arbetstagare börjar rutinmässigt plocka på den högsta punkten i ett träd, där frukten har utsatts för de mest solljus och är oftast ripest. Det är vettigt att plocka lågt hängande frukt förra, eftersom det krävs mer tid att mogna. I ett företag eller social mening är det också klokt att undvika lågt hängande frukt om lite mer ansträngning och tid skulle leda till en mycket bättre payoff.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.