Vad är ett varnande Tale?

varnande berättelse är en berättelse som innehåller en varning. Sådana historier är en del i många samhällen, och de är ofta höra att barn, om tabun som är utformade för att skydda dem från farliga aktiviteter. Du kan också höra folk tala om ett misslyckande för ett företag eller system som en varnande berättelse ", vilket innebär att folk borde ta del av den serie händelser som ledde till misslyckandet så att de kan undvika att begå samma misstag.

Begreppet varnande berättelse är förmodligen ganska gammal. Många mycket gamla varnande har förts vidare i folklore på olika regioner och folk fortsätter att uppfinna nya varnande exempel för barnen att anpassa sig till föränderliga samhällen. Som regel är varnande inbäddade i folklore, noveller, dikter och myter som kollektivt vidare ner genom ett samhälle.

De flesta varnande exempel finns i tre sektioner. I den första delen är en gräns eller tabu etablerade, ofta i form av råd från en äldre person till en yngre person. I den andra delen är tabu kränks, och i den tredje, effekterna anländer. Till exempel, i en varnande berättelse om att köra med en sax, skulle någon bli tillsagda att inte springa med en sax och sedan uppsåtligt bryter mot ordningen, bara för att resa och bli knivhuggen av en sax. I många fall, en varnande berättelse är ganska hemsk och dessa historier ibland gränsar till demonisk. I den viktorianska eran, till exempel hade barn storybooks berättelser om bränns upp av matcher, överkörd av gatan bilar, och dödad av fallande stegar, ofta med blodig illustrationer för att komplettera de redan makabra historier. Ursäkten att den explicit innehåll innebär en viktig läxa används ofta för att motivera det, med berättare hävdar att RUSKIGHET av konsekvenserna uppmuntrar folk att inte bryta mot de uppsatta tabu eller regeln.

>

Man kan se varnande exempel på flera sätt. I den första meningen, kan de fungera som en värdefull varningar till mycket små barn att undvika saker som att stiga in i bilar med främmande människor eller leka med knivar. De kan dock även användas för att genomdriva efterlevnad; beroende på vilken typ av varnande berättelse, lättpåverkade lyssnare eller läsare kan lära sig att aldrig fråga myndighet. Det finns även andra faror för förekomsten av sådana berättelser, i samhällen som det nazistiska Tyskland, till exempel var varnande också användas för att genomdriva ras och etniska stereotyper till små barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.