Vad är ett tysthetslöfte?

tystnadslöfte är ett personligt åtagande att avstå från att tala. Det finns många anledningar att ta ett tysthetslöfte, med många människor associerar detta begrepp med uttryck för religiös tro. Kristna och buddister ofta innehåller löften om tystnad i sin religionsutövning, till exempel, även om man inte nödvändigtvis behöver vara religiös för att ta ett tystnadslöfte.

Vows tystnad har varit en del av religiös praxis i århundraden. De exakta detaljerna i det löftet varierar, beroende på person och situation. Vissa människor tar fasta löften om tystnad, där de lovar att aldrig tala. Andra löfte att avstå från tal under en viss tidsperiod, t. ex. ett år, medan andra lovar att hålla tyst tills något sker. Tystnadslöfte kan också ange tystnad vid vissa tider på dagen. Många kloster och klostret har löften om tystnad som motverkar sett utom under bestämda tider, till exempel. I vissa regioner, instängd folk tar löften i Stora och Små Silence. Greater Silence sträcker sig vanligtvis från den sista böner på kvällen till morgonbönen, och folk kan inte tala alls under denna period. I Små Silence, som varar från morgon till kväll böner, kan man talar för att be, och ibland att förmedla viktig information, men onödig konversation är inte välkomna. När någon tar ett tystnadslöfte, är det ofta med avsikt att främja religiös kontemplation. Vissa personer anser att genom att upphöra att tala, de tvingar sig att fokusera inåt, att tänka på vilken typ av tro och sina egna personliga övertygelser. Ett tystnadslöfte strips också bort distraktioner av tal, vilket är varför en del bostäder religiösa samfund använder löften om tystnad, med målet att uppmuntra människor att fundera över andliga frågor.

Någon kan också ta ett tystnadslöfte som en akt av botgöring. Många människor värdesätter förmågan att tala, och ger upp sin röst kan vara en potent symbolisk handling av botgöring. Andra människor offra sina röster till religiös tro, mycket som religiösa asketer ge upp lyxartiklar av världen eller möjligheten att äktenskapet. Vissa kan använda tystnadslöfte som en handling av protest, pantsättning inte tala förrän kraven är uppfyllda. Denna form av tystnadslöfte syns ofta i den "tysta behandlingen" som används av yngre barn att straffa varandra för upplevda oförrätter, eller framföra extrema missnöje med föräldrar och andra siffror myndighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.