Vad är ett raseriutbrott Fit?

Antag för ett ögonblick att du valt att berätta för dina föräldrar om dina planer på att dike college och gå på cirkus. Nästa händelse du vittne ska betraktas som ett raseriutbrott passform. En hysteriskt anfall anfall är en plötslig, allmänt våldsamma känslomässiga utbrott utlöses av chockerande nyheter eller ett oväntat händelseförlopp. Till skillnad från en Tantrum, som kan utlösas med lite utanför provokation, ett raseriutbrott passform är ofta en förväntad reaktion på otroligt dåliga eller nedslående nyheter. Ett raseriutbrott passar generellt kännetecknas av en tirad av starka ord åtföljs av tecken på frustration, ilska eller sorg. Ibland kan en person som har ett raseriutbrott passa minskas till stammar och epitet obegripligt.

Ursprunget till uttrycket raseriutbrott fit är inte klart, men många källor plats den första kända användandet runt 1830-talet. Vissa teoretisera ordet "raseriutbrott" är bokstavligen en förvrängning av ordet korruption , som en gång beskrev känslor av ilska och sorg. Andra anser att ordet "raseriutbrott" bildades som en nonsens ord, vilket tyder på en falsk latinska ursprung. Det fanns också ett informellt engelskt ord, canapsha , som hade ungefär samma betydelse som "hysteriskt anfall" då. Det är även möjligt att frasen "raseriutbrott fit" berodde på jiddisch språket, eftersom jiddisch ord som Knish är rutinmässigt uttalas med både hårda K och N ljud.

Vissa använder raseriutbrott fit omväxlande med andra beskrivningar som humör misshumör eller hissy passa. Även om varje fras kan beskriva en våldsam känslomässiga utbrott, finns några små skillnader. HUMÖR misshumör kan utlösas när en känslomässigt omogen person upplevelser frustration eller besvikelse. Ett barn som tappar en glasskula kan ha ett temperament Tantrum, till exempel.

En person med histrionisk personlighet eller dålig ilska ledarkompetens kan ha en hissy passar när den konfronteras med besvikelse eller förnekande, ett svar i allmänhet betraktas som omogen eller olämplig för situation. Ett raseriutbrott passform, i jämförelse, kan utlösas när en annars rationell person ställs inför en irrationell omständigheter som råder. Under dessa förhållanden kan en känslomässig respons mycket väl att vänta, trots att ett raseriutbrott passa skulle kunna översättas som en tillfällig förlopp skäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.