Vad är ett korthus?

firade poeten och författaren John Milton användes först idiomatiska uttryck, "House of Cards" i the 17th century. Innebörden av detta uttryck har förändrats mycket i dag. Ett hus av kort är en bräcklig struktur som ser ut som den har stabilitet att behålla sin form. Men en pust, en knackning på korten, eller ens en förskjutning av bordet där de kort som sitter tenderar att rasera hela strukturen. I dag, något som har yttre stabilitet, men risken för att hela eller nästan total kollaps, baserat på ramla ner för en del kan ses vara ett korthus.

Milton ursprungliga betydelse inte bara att göra de strukturella bristerna i ett korthus men kanske också till de hedniska karaktär spelkort. I många delar av världen under Milton tid, spelkort sågs som ond. Således korthus var inte bara strukturellt instabila utan också moraliskt ohållbara. Hans förutsägelse av dess förstörelse var så religiösa som det var praktiskt. I själva verket kan Miltons använda hänför sig tillbaka till bibliska liknelser där Jesus behandlar hus byggda på ingen grund.

Bygga kort hus kan vara en underhållande aktivitet, och det finns flera sätt att göra detta. Vägen varje hus är byggt rör tillbaka till frasen. Varje kort beror på placeringen av andra kort för att förbli stående. Milton är säkert inte den enda att notera flimsiness dessa papper hem. Det finns en minnesvärd Brady Bunch episod där barnen försök att bygga ett kort hus för att avgöra vem som får tillbringa löper collectable frimärken. Som med alla korthus kan Brady barnen struktur bara byggas så högt innan det faller ner. i modern mening, få människor visa spelkort som ett ont, men frasen kan ändå tillämpas på system där varje del är beroende av andra för stabilitet. Det är lätt att se detta i praktiken när man tittar på undergången för den amerikanska ekonomin i slutet av 2000-talet. Man skulle kunna kalla ett korthus, för som en del föll, föll andra delar också. En kort exempel på kortet huset amerikanska ekonomin kunde vara något i stil med följande:
1. Subprimelån skapat stora avskärmningen belopp
2. Hög avskärmning belopp till minskad bostadspriser och ett överflöd av tillgängliga bostäder på marknaden.
3. Oförmåga att samla in skatt från dessa tomma hem betydde stater måste skära budgetar.
4. Högre inteckning som var upp och ner resulterade i mindre konsumtionen samtidigt.
5. Både låg skatteuppbörd och lägre utgifter leder till färre jobb.
6. Färre jobb innebar folk kunde inte köpa hus.

Det är lätt att se att beroendet av ett system på en annan. Om man faller, kan alla falla. Frasen korthus kan också användas för att bedöma styrkan i företag och organisationer. De med genomskinliga strukturer kan anses kortet hus eftersom de är sannolikt att falla ned.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.