Vad är ett kollektivt Plural?

En kollektiv plural är en grupp av poster som beskrivs som en enhet, såsom en kull kattungar, eller en pluton soldater. Lära sig att använda kollektiva plural tal är lite knepigt, eftersom det kollektiva plural kan agera tillsammans, eller de personer i gruppen kan agera självständigt, kräver singular och plural verb, pronomen, och så vidare, respectively. Kollektiv pluralformer används också olika i olika former av engelska, till exempel i Storbritannien, är det vanligt att fraser som "Parlamentet har antagit en lag," behandla parlamentet som plural, medan talare av amerikansk engelska skulle antagligen säga " Parlamentet har antagit en lag, "behandla parlamentet som en singulär enhet.

Även en kollektiv plural ofta behandlas som en enda sak, är det viktigt att komma ihåg att en kollektiv plural kräver en grupp av individer. En skock gäss, till exempel, kräver minst två gäss, och ett mord på kråkor behöver två eller flera kråkor. Kollektiva pluralformer ibland kallas "kollektiva substantiv, och många vanliga substantiv har en kollektiv form, som en bukett blommor, ett trädbestånd, osv. När du använder en kollektiv plural, Du måste bestämma om medlemmarna i gruppen agerar i samförstånd, eller om de gör olika saker. Till exempel en get besättning Springs kollektivt över en äng som en grupp, men de enskilda medlemmarna av besättningen kan split iväg för att göra olika saker, som att gå till sin favorit tupplur fläckar. Om gruppen är att agera tillsammans, bör du använda singular verb och pronomen, som "fjädrar" ovan, att den behandlas som en enhet, medan en grupp med medlemmar som agerar på olika sätt skulle behöva behandlas som ett plural.

När du börjar fundera på hur man använder en kollektiv plural i en mening, kan det ibland hjälpa att spela med det språk du använder för att avgöra om plural bör behandlas som en sällsam kollektiv eller en grupp av individer. Du kan ersätta en riktig pluralformen i en kollektiv plural, till exempel avgöra om en mening låter konstigt, eller så kan du lägga till en förtydligande term för en mening för att se om det fortfarande är meningsfullt, att använda "Jurymedlemmarna" i stället för "jury" eller "spelare" i stället för "lag".

Avtal fel är vanliga när folk använda kollektiv plural, och dessa fel är ibland ännu mer förvirrade av Avsaknaden av fasta regler som orsakar även yrkesverksamma att glida upp ibland. Ibland en mening är tekniskt korrekt, men ändå låter bort, så att folk inte alltid sträva efter perfekt överenskommelse. Du bör dock vara försiktig med att göra detta, eftersom det ibland att ditt beslut att använda något som låter mer bekväm kan ändra innebörden av meningen på ett sätt som man inte förväntar sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.