Vad är en uppräknelig Översättningar?

Det engelska språket innehåller oräkneliga nyanser och finesser, vilket gör det ett svårt språk att lära sig för icke infödda talare. En stötesten är kvantifierbart substantiv och dess skillnad från massa substantiv. Ett uppräknelig substantiv är i allmänhet ett substantiv som har både singular och plural form, till skillnad från en massa substantiv som inte har någon skillnad i antal. Även om denna definition förefaller enkel, kan skillnaden mellan en uppräknelig substantiv och en massa substantiv blir suddiga när undantag från regeln förekomma.

Ett exempel på en uppräknelig substantiv är följande:

- John har en cykel. - John har två cyklar. Observera att tillägget av antalet "två" ändrar form av substantivet från "cykel" till "cykel". Den första substantivet är singularis, medan den andra är plural.

Här är ett exempel på en massa substantiv: -soptunnan är full av skräp.
- Det bin är full av massor av sopor.

Observera substantivet "skräp" inte förändras, trots tillägget av ordet "partier" som anger mer än ett. Med andra ord skulle det vara felaktigt att säga: -soptunnan är full av massor av garbages. Massan substantivet i detta fall inte kan ändras genom ett singular eller plural form, inte heller det antal eller belopp ändra Substantivets form. En uppräknelig substantiv kommer att förändras under dessa förhållanden, i syfte att skilja sig från en massa substantiv.

Här är några fler exempel:

(uppräknelig substantiv)-jag bär slips.
(uppräknelig substantiv)-Vi är alla bär band. Substantivet är oavgjort, det ändras till "band" när motivet är pluralized. Det vore fel att säga "Vi är alla bär slips. " (massa substantiv)-Den post precis anlänt.
(mass substantiv)-Alla posten kom precis.

Substantivet är "mail," det är "post" trots att déterminer "Alla" har lagts till. Det vore fel att säga "Alla mail precis anlänt. " Det finns undantag från denna regel, dock. Till exempel ordet "luften" är en massa substantiv som inte ändras när ändrad av nummer. Till exempel: -Jag andades in luften.
- Jag kunde inte andas mycket luft från röret.

Men när de används i ett annat sammanhang, t. ex. i uttrycket "sätta sig märkvärdig," det substantiv tycks vara en uppräknelig substantiv. Detta är inte fallet, i detta exempel substantivet "luften" har ändrat betydelse från det ursprungliga användning (luft som det ämne vi andas) att de senare använde (en falsk attityd eller presentation). Därför ordet "luften" inte ha samma betydelse som ordet "melodier" och således fortfarande en massa substantiv snarare än en uppräknelig substantiv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.