Vad är en ungefärlig siffra?

Uttrycket ungefärlig siffra är en amerikansk slang term som innebär en beräkning eller guesstimate . Om en kostnad eller belopp anses i Ballpark , då det är inom det intervall som den person som ansöker om förväntad uppskattning. Om inte, så siffran är naturligtvis ur Ballpark . En ungefärlig siffra kan ställas som en offert eller i många andra situationer. Ett exempel behöver en ungefärlig siffra är i ett tidigt skede av planeringen en händelse som ett bröllop. Information och den beräknade kostnaden för varje del av ceremonin, mottagning och smekmånad måste alla samlas innan beslut fattas och faktiska belopp fungerat. För att stanna på budget för bröllopet kommer paret behöver Ballpark siffror för allt, så att de vet vad som får plats i sin budget och det kommer inte. I de flesta fall behöver också en ungefärlig siffra att använda för många gäster om de inte har fått alla inbjudningar kommit tillbaka än. En ungefärlig siffra är praktiskt när det exakta beloppet för något eller hur t ännu inte känt. Till exempel, om en husägare frågar en rörmokare för en uppskattning, ser rörmokaren på det arbete som behöver göras och ger ägaren en ungefärlig siffra på hur mycket arbetet kommer att kosta. Det faktiska beloppet på fakturan kommer att beräknas till öre i form av arbete, delar och skatter så det kommer att skilja sig från den ungefärlig siffra. Många Ballpark siffrorna ingår inte skatt.

Innan de accepterar alla typer av arbete grundar sig på en ungefärlig siffra, är det en bra idé att ha undertecknat papper om att notan inte får överstiga ett visst belopp utan ditt ytterligare godkännande. Då kan du få faktiska specificerade kostnader som skall se till att du debiteras ett skäligt belopp. Få andra uppskattningar innan du väljer ett företag att göra någon typ av arbete är också en bra idé. På detta sätt kan du få en mycket bättre uppfattning om vad en rimligt ungefärlig siffra skulle vara om vad du behöver göra.

Om du kommer ihåg att en ungefärlig siffra är en mer eller mindre grepp och en mycket grov beräkning kan det vara ett bra beslutsfattande verktyg. Samla in fakta för att få en exakt siffra är tidskrävande, men att få en ungefärlig uppskattning är vanligtvis ganska snabbt. Du kan använda ungefärlig siffra som hjälper dig att avgöra om ett projekt är värt att sträva efter eller inte grundas på de grova mätningar och allmän bedömning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.