Vad är en tumregel?

En tumregel definieras som en allmän VÄGSTOLPE för fastställande beteende, eller en regel som tillåter en att göra en snabb matematisk beräkning eller komma ihåg en formel. Tumregeln är till för att påminna om något annat, både allmänna och vetenskapliga karaktär. I standard-användning kan man skriva: En tumregel inom mode är att aldrig bära vit efter Labor Day. Man kan också ersätta "i allmänhet" efter frasen tumregel. Den föreslagna ursprung i frasen tumregel är ganska kreativa och ibland lite chockerande. En teori som lades fram av Sharon Fenick i 1996 nyhetsgrupp artikeln, tyder på att tumregel gäller tjockleken på minnet som man kan använda för att slå sin hustru, tjänare eller barn. De bevis för denna teori har ifrågasatts, men det är sant att engelska männen kunde slå sina fruar lagligt, men bruket har minskat vilket också påpekats William Blackstone i sitt arbete 1765 kommentarer om lagarna i England .

Andra menar att tumregeln uttryck kan ha kommit från typiska mätningar som görs i frånvaro av härskare. Till exempel inspirerar en fot de engelska och amerikanska fot, och en tumme kan ha använts som en form av åtgärd. I Jonathan Swift's 1726 roman, Gullivers resor , register Swift en tumregel för skräddare "två varv runt tummen är ett varv runt handleden. " Således tumregel kan ha kommit från en enkel form av mätning för skräddare vid fastställandet bredd shirt manschetter. Men i praktiken är denna tumregel inte alltid korrekt. En del har också föreslagit att tumregel var ett sätt för bryggerierna att testa om ett parti öl så var varm nog. Detta är alltför lite osannolikt. Tummen är betydligt mindre känsliga för värme än en handled eller en armbåge och skulle inte vara en mycket adekvat mått på temperaturen. Tummen kan användas för att mäta vindriktning, vilket kan vara en möjlig "tumregel" källa. Man lägger en tumme i munnen, håller upp i luften, och den sida som torkar snabbast ger en vindriktningen.

Troligtvis dock regeln om tumme grundas på några mätning ansökan som har försvunnit till antiken. Som en tumregel, är det ovanligt att finna nya källor som kommer att slutgiltigt lösa frågan om ursprunget till uttrycket, men det är absolut inte ovanligt att finna många nya teorier om dess ursprungliga användningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.