Vad är en storm i ett vattenglas?

När någon gör en stor bråka över något som inte är oerhört viktigt, det är känt som en "storm i ett vattenglas. " Du kan också höra frasen "storm i ett vattenglas" eller "storm i en tekanna," beroende den region i världen där du bor. I samtliga fall är uttrycket menas att påminna människor om det saknar betydelse för en fråga, vilket tyder på att människor skulle vara bättre betjänt av att fokusera på problemen större betydelse.

Denna slang term refererar till idén om att inom mikrokosmos av en tekopp, en liten krusning kan verka som en stor våg, och någon sorts trängdes eller förändring kommer att leda till en dominoeffekt eller två. Men när man ser utanför tekopp, är den störning uppdagas en liten fråga som man kanske inte ens märker om det inte påpekas. När någon som orsakar en storm i ett vattenglas, de KLÅ UPP En fråga som mer än de behöver. I många fall gör någon en storm i ett vattenglas ur en önskan om uppmärksamhet. Människor får kraftigt överdriva omständigheterna i en situation att locka medlidande eller kommentar, eller att få folk flammat upp i frågan. Andra njuta av att bara vara i centrum, berättar utarbeta historier för att hålla folk tankar centrerade på dem. Naturligtvis kan dessa tekniker slå tillbaka, som när man blir känd för att göra en storm i ett vattenglas, kan det vara svårt att övertyga människor om att en situation är faktiskt allvarlig.

Många politiker använder termen i sin retorik , vilket tyder på att en motståndare gör en storm i ett vattenglas i en fråga att avskeda den plattform eller idéer av en motståndare. Det har också dykt upp ibland på domstolsbeslut, med domare kommenterade att ett ärende är en storm i ett vattenglas och därför inte förtjänar att uppmärksammas. Eftersom de flesta domare växa ganska kors när tvungna att försöka grundlösa fall, advokater som regel att försöka undvika att bli anklagad för att orsaka en storm i ett vattenglas.

En sort av färgglada slang används runt om i världen på ungefär samma sätt som en storm i ett vattenglas används. Till exempel kan man säga att någon gör ett berg av en fjäder, överdriver en situation dramatiskt utan godtagbara skäl. Det kan också sägas att någon vision och perspektiv är dystra, vilket gör det svårt för dem att förstå den verkliga betydelsen av en situation, som i talesättet "att han inte kan se skogen för alla träd. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.