Vad är en slav Narrative?

En slav berättelse är en typ av självbiografi som var mest populära under förra hälften av 19th century, i synnerhet i dagar innan inbördeskriget (1861-1865). Slave berättelser följde vanligtvis liknande, föreskrivna format. De började oftast med en beskrivning av slaven tidiga historia, förskingringar och bedrövliga tillstånd som förknippas med slaveri, och huvudpersonens flykt till frihet. En traditionell slav berättande används ofta teman såsom ett bevis på äkthet, religiös och biblisk symbolik, effekten av slaveriet på familjeenheten, och utbildningsmöjligheter under slaveri och efter att uppnå frihet. Det främsta målet för en slav berättelse var att producera en berättelse-liknande stycke skriva som lockade en vit publik och främjas avskaffandet rörelsen till slut slaveriet i Amerika. Våldsamma skildring av slaveowners och plågar samband med liv slavar särskilt vädjade till de vita, Norra kvinnans aptit på sensationella skönlitteratur. Även slaven berättelsen genre representerades som självbiografisk, många utnyttjade symbolik och bildspråk för att de flesta lyckas fånga sin publik uppmärksamhet. En slav berättelse skulle vanligen beskriva, i livfulla detaljer, scener med våldtäkt, mord, en familj splittras, slå, och svält, särskilt kvinnor och barn. I en sådan berättelse, finns det oftast en vändpunkt där slaven blir övertygad om att söka friheten i norr är den enda åtgärd för att undvika en fullständig och total förlust av andligt välbefinnande eller en oundviklig död i händerna på onda slav Masters. Ett annat viktigt tema som löper genom en slav berättelse är tron på en högre makt och en anslutning till Bibeln, vilket bidrog till att upprätta en gemensam grund mellan afroamerikanska slavar och deras vita publiken.

Ett annat mål för slav berättelser var att plantera den afrikanska erfarenheten stadigt i den kulturella, ekonomiska, historiska och sociala situationen i USA. De upplevelser som beskrivs i slav berättelser bära med sig förändringar i den politiska och socioekonomiska bakgrunden till södra USA, liksom de stater i norr till som slavar såg för sin frihet. Slaven berättelser skildras afro-amerikaner som viktiga delar av det politiska landskapet i landet blev inblandad i ett inbördeskrig. Dessutom är slav berättelsen, som ett kulturhistoriskt verktyg, attribut afroamerikaner samma önskningar som andra amerikaner i sin strävan efter självständighet, läskunnighet, och strävan efter lycka.

Den första av de amerikanska slav berättelser en berättelse om det ovanliga lidanden och överraskande Deliverance av britt Hammon, en neger Man , var publicerades år 1760. Mest populära och välkända slave berättelser är: Den intressanta berättelsen om Life of Olaudah Equiano (1789), Harriet Jacobs incidenter i Life of a Slave Girl (1861 ), och Narrative of the Life av Frederick Douglass ( 1845).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.