Vad är en personlig essä?

På ett sätt är varje uppsats en personlig essä, eftersom den innehåller de tankar och idéer för den enskilde. Även om många uppsatser krav på objektivitet och avstånd mellan författaren och ärendet och personlig essä begär motsatsen: det kräver tankar, känslor, tankar och personliga insatser av författaren. När du skriver en personlig essä kommer en författare skriver ofta i första person-det vill säga med "jag" i berättelsen, som i "jag tror" eller "jag känner"-och inkluderar personliga anekdoter, tankar, tolkningar eller idéer.

Journalister kommer ofta stöter begäran om en personlig essä vid ansökan till college. Många college ansökningar be blivande studenter att skriva en uppsats som förklarar deras motiv eller planer för framtiden, deras tolkning av hur skolan kommer att gynna dem, och andra, etc. Till skillnad från andra essäer kräver inte personlig essä inte att du klä upp din åsikt eller tolkning med objektivitet, yttrandet är bara din, och personlig essä har skrivits för att uttrycka dina åsikter och tankar.

Medan experimenterande inom en personlig essä kan vara en bra sak, många författare gör misstaget att vandrings-eller förlora fokus för deras del. Den personliga uppsats, ungefär som en annan uppsats, måste ha ett fokus som gör det möjligt för läsarna att få en klar uppfattning om vad det är du försöker säga. Vid tiden för läsaren läst klart din personlig essä, bör de tydligt kunna sammanfatta eller identifiera vad du försöker bevisa.

Liksom alla uppsatser är kortfattad viktigt i en personlig essä. Känn dig fri att säga precis vad du vill säga med lite begränsningar men inte upprepa dig själv, och vara kort nog att läsaren kan följa din punkt och gå vidare till nästa utan att tappa intresset. Din personliga uppsats bör struktureras på samma sätt som andra typer av uppsatser-Till exempel bör det ha en fri öppning med avhandlingen uttalande, ett organ för att stödja poäng, och en tydlig stängning-utan författare av personlig essä också ha större frihet i att vara kreativ , inklusive delar av dialoger eller bud, experimentera med prosa, och så vidare. Men som alla uppsatser, är poängen att hålla publikens uppmärksamhet samtidigt få din punkt över.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.