Vad är en litterär tidskrift?

en litterär tidskrift, som ofta kallas "upplyst mag" skriftligen kretsar, är en publikation främst inriktat på former av litterära och bildkonst inte alltid finns i vanliga tidningar. En litterär tidskrift kan välja att publicera mindre kända verk av en etablerad författare, eller det bästa arbetet med en lovande okänd. En typisk litterär tidskrift kan också publicera intervjuer, bokrecensioner, noveller, poesi, visuella Konst och uppsatser. Sponsring och intäkter för en litterär tidskrift kan komma från ett universitet, statligt bidrag program eller via prenumerationer och försäljning reklam.

På grund av sin begränsade rörlighet och nominell marknadsandelar, en litterär tidskrift är också känd i förlagsbranschen, som en "liten tidning. " Detta är inte en lätt mot kvalitet eller konstnärliga värdet av en litterär tidskrift, men det separata resultatet av ett litet tryck från stora upplagor av en mainstream publikation. En litterär tidskrift för personal och bidragsgivare är ofta stolta över detta, eftersom bryta sig in i mainstream publikation kan vara en mycket svår och politisk process för nystartade författare. En litterär tidskrift erbjuder bidragsgivare ett mer tillgängligt alternativ till den ofta isolerade värld av den etablerade pressen.

Ett antal kända författare och poeter fick sina första publikationen krediter i en litterär tidskrift. Till exempel, poeten T. S. Eliots signatur dikt The Love Song of J. Alfred Prufrock publicerades första gången i Poetry Magazine , en välkänd men liten litterär tidskrift med bas i Chicago, Illinois. Andra författare började sin yrkeskarriär som redaktörer för sin akademiska litterära magasin som regelbundna bidragsgivare till den inflytelserika litterära tidskriften såsom den nu nerlagda Hourglass , populär författare under 1920-talet.

En litterär tidskrift i dag kan bokstavligen vara allt från ett professionellt tryckt och bundet tidskrift till en stapel fotokopierad-sidor tillsammans med en krampa och en bön. Vissa litterära tidskrifter har lyckats i den vanliga publikation världen, såsom Ploughshares och Virginia Quarterly Review . Andra har blivit en Proving Ground för nya författare och poeter från hela världen. Den litterära tidskriften Världen har också anammat Internet, med bokstavligen hundratals av online-publikationer och workshops dedikerat för att publicera lovande (eller ibland inte så lovande) verk av amatörer eller oetablerade bidragsgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.