Vad är en inlärningskurva?

en inlärningskurva är ett begrepp som används för att mäta hur snabbt en färdighet kan bemästras. Vanligtvis visas som en enkel graf, en inlärningskurva ofta skildrar en kombination av den tid det tar att lära sig en ny idé eller kunskapen i kombination med den takt som mästerskap har uppnåtts. Inlärningskurvor används ofta för att mäta en persons framsteg mot ett genomsnitt.

tyske psykologen Hermann Ebbinghaus myntade uttrycket under sin forskning på minne och memoriserande i slutet 19th century. I sitt arbete 1885, Memory: ett bidrag till Experimental Psychology , beskrev Ebbinghaus sina resultat både när det gäller inlärningen, eller ränta till vilken kunskap som vunnits, och glömmer kurvan, i ett diagram som mäter hur snabbt memorerade information går förlorad. Hans bok anses vara en banbrytande arbete inom området, och snabbt ledde till ökad popularitet för att använda inlärningskurvor som ett sätt att mäta framstegen.

Konceptet är något förvirrande i termen, även för experterna. Till exempel innebär en brant inlärningskurva två mycket olika grafer. Vissa anser att: en brant kurva finns en stor vinst om kunskap på ett tidigt stadium, visas på den vanliga grafen som en brant sluttning i början som gradvis smalnar ut schack, till exempel, kan ses som ett spel med en brant lärande kurva, kanske för även om reglerna är enkla och snabbt lärt sig, herravälde över spelet ta år. Termen används också ibland för att beskriva ett särskilt svårt eller svåra konsten att lära sig, så branta sluttningar är förmodligen svårare att klättra. p

Flat eller gradvis inlärningskurvor är mer allmänt uppfattas som ett begrepp. På en plan kurva fick graden av kunskap är sakta fördelas över tiden, så den är i allmänhet densamma. Platt kurva frågor tar lång tid att få fullständig behärskning över, men ger gott om tid att verkligen avtryck förfaranden eller komponenter skicklighet på hjärnan. Individer med en gradvis eller platt kurvan är ofta mycket svårt att lära sig, eftersom de inte ger frukterna av snabb, användbar kunskap.

Det bör påpekas att lära grafer är representativa för ett genomsnitt av kunskap över tid. Eftersom olika människor har olika bakgrund och kunskaper, kan vissa lära sig betydligt snabbare eller långsammare än andra. Ändå konsekvent misslyckats med att uppfylla målen eller kontrollstationer inrättas genom inlärningskurvor kan tyda på ett problem, såsom inlärningssvårigheter eller helt enkelt missförstånd grunderna i ett ämne. I detta fall kan avhjälpande handledning i ämnet vara värt att försöka rätta till problemet. Om handledning underlåter att förbättra din hastighet av lärande, anser att testas för inlärningssvårigheter, t. ex. dyslexi, vilket kan hämma din förmåga att hålla takten med kurvan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.