Vad är en duvunge?

landskapsvänliga sett det verkligen är en varelse känd som en duvunge, men kockar kan kalla det en Korniska spel höna eller Poussin . Bred främst för att äta, är en duvunge en mycket ung fågel med en hög andel vita till mörkt kött. Kött från en duvunge sägs vara mycket saftigare och mer anbud än äldre kycklingar upp till middagsbordet. Under de tidigaste dagar fjäderfäuppfödning, var det omöjligt att höja kycklingar under de kalla vintermånaderna, så en kyckling ut på marknaden under våren har varit särskilt värdefullt för sin ungdom och fräschare smak.

bildligt talat, en duvunge skulle kunna utgöra en person i blomman av sin ungdom. En duvunge kan vara lite naiv eller unseasoned ibland, men ofta gör upp i fysisk agility och personlighet vad man kan sakna i världsliga erfarenhet. En ung college student kan beskrivas som en duvunge av andra som avundas hans eller hennes ungdomliga utseende eller MOLNFRI världsbild. Det är ofta vanligare att se negativa form: "ingen duvunge," i tryck, eftersom talaren vill betona sin icke-ungdomliga status. Ett tecken får be om ursäkt för hans eller hennes avtog prestanda, med hänvisning till att han eller hon inte längre är en duvunge. Hänvisningen är mer av en egen avvärjande kommentar än en kritik av yngre människor. Vad som ansågs vara duvunge av en äldre person är i allmänhet inte tas som en nedsättande, utan snarare som en kommentar på sin ungdom och vitalitet.

En del restauranger fortfarande främja färskhet sina fjäderfä genom att kalla det duvunge, men nya framsteg i fjäderfähållning göra beteckningen mindre betydande. Samma egenskaper som gjorde den ursprungliga duvunge så uppskattad nu kan dupliceras året runt. Kycklingar kan kläckas i fördelas partier och förvaras i uppvärmda kuvöser, vilket innebär en "duvunge" under 10 månaders ålder bör vara redo för marknaden när som helst på året, inte bara vårmånaderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.