Vad är en bestämd artikel?

en bestämd artikel är en del av tal som används framför ett substantiv. Bestämd artikel används som ett föreskrivaren när substantivet är känd antingen därför att det är unikt, eller därför att den har tidigare införts i sitt sammanhang. De används också i vissa specifika inställningar såsom i hänvisningar till vissa typer av geografiska platser, före superlativer, och så vidare. På engelska finns det bara en bestämd artikel, och det är ". " Nära besläktade är obestämd artikel, "a" eller "ett" på engelska. Ett fall där en bestämd artikel kan användas är när ett substantiv har införts i sammanhanget, när man vill hänvisa till det specifika substantiv igen. Till exempel skulle man kunna säga "När jag gick upp till huset, kunde jag se en grå katt sover i fönsterkarmen. Katten gäspade och sträckte när jag knackade på dörren. "I det här fallet är katten" i andra meningen, antas vara den samma katt som sov i första meningen, eftersom inga andra katter har nämnts. "De" används som en föreskrivaren, som betyder "en viss katt," istället för en katt i allmänhet. Man kan också använda en bestämd artikel när substantivet är förstås väl eller betraktas som unikt, som i "statsministern kommer att hålla ett tal senare" eller "månen är stor i kväll. " I första meningen är talaren hänvisar inte till en generisk premiärminister, men till en viss statsminister, och talaren förutsätter att lyssnaren känner som en diskuteras. I fråga om månen, eftersom jorden har bara en måne, använder talaren den bestämda artikeln att hänvisa till den även när det inte har införts i samband med samtalet, eftersom talaren endast kan tala om en måne i synnerhet .

Även den bestämda artikeln i första hand fungerar som en déterminer, används för att hänvisa till ett särskilt exempel på ett substantiv, kan den även användas i några andra sammanhang. Till exempel när superlativ används "de" används vanligen med dem, som i "den största staden i länet är Freetown" eller "den högsta byggnaden i staden är . . . " bestämd artikel som också dyker upp i geografi, där de används för att hänvisa till särskilda geografiska egenskaper, såsom hav, bergskedjor och öknar, liksom Atlanten, Alperna och Sahara.

Som en generell regel, är obestämd artikel som används när man inför ett substantiv, eller hänvisa till ett generiskt substantiv, medan den bestämda artikeln används när man pratar om särskild substantiv. Till exempel skulle man kunna säga "kommer du att få hyra en bil under din vistelse i staden?" I motsats till "nyckeln till hyrbilen är på bordet. " I den första meningen är en hänvisning till en generisk bil, medan i den andra, är en talar om en viss bil. Likaså är "Jag tänker på att plantera ett träd i trädgården" kan vara ett samtalsämne bland en grupp trädgårdsmästare, och en annan trädgårdsmästare kan tillägga "Jag gillar verkligen den blommande körsbärsträd jag planterade i våras," avser ett specifikt träd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.