Vad är en avhandling uttalande?

En avhandling uttalande är ett uttalande i en uppsats som du planerar att stödja, diskutera eller bevisa. Inte alla avhandling uttalanden kan empiriskt bevisas, men många av dem utgör ett argument. En avhandling Den bör också stå ut som en indikator på den tydliga riktning du tar din uppsats. Det bör skarpt formulerad, omöjligt att missa, och i kortare uppsatser av ett par sidor bör den dyka upp i första stycket eller införandet av dina papper.

De flesta uppsatser lever på styrkan i deras avhandling uttalanden, och av deras förmåga att behålla fokus på sin avhandling. Om du inte tydligt har angett ditt fokus och dina argument är det svårt att behålla fokus på den fråga du vill diskutera, argumentera eller förklara. Även om din uppsats handlar om hur man bygger en perfekt macka jordnötssmör, förbättrar du avsevärt kvaliteten på din uppsats genom att låta dina läsare vet att detta är vad din fråga är.

Även om vissa människor kämpar för ett välformulerat formulerad avhandling uttalande, det är inget fel i de flesta fall med att vara perfekt direkt. Om du använder första person är tillåtet i din uppsats, kan du mycket väl vända en avhandling förklaring till något som liknar följande:
    I denna uppsats kommer jag att diskutera hur man på bästa jordnötssmör sandwich i världen, med betoning på bröd val, sylt val och varianter av grundreceptet.
Om det är första person som inte är tillåtet i uppsats, kan du välja att säga Denna uppsats kommer att diskutera i stället för jag kommer att diskutera . Att skapa en bra uppsats uttalande, kan du fråga dig själv en enda fråga: Vad är huvudsyftet med min uppsats? Ibland, när du ska skriva tilldelade uppsatser, är svaret redan för dig. Om en uppgift visar exakt vad du behöver för att skriva om, du har ditt fokus färdigt. Om en skrift prompten i form av en fråga, bara upprepa frågan i ett uttalande, ange sedan om att skapa ett organ av punkterna som stöder detta påstående. När du avsluta din uppsats, kan du snabbt räkna om din avhandling uttalande, och se hur du har stött det. Det bör vara klart i slutet av din uppsats att du har bott fokuserad på ditt ämne och gjort allt man kunnat för att skriva en tydlig papper. I slutet av jordnötssmör smörgås uppsats, kan du berätta för din publik att du har fullgjort din uppgift.

När du skriver in tal, är avhandlingen uttalande just värdefulla, kanske ännu mer. De flesta tal lärare kommer att nämna de tre viktigaste faktorerna för att ett tal är att berätta vad du ska berätta, berätta för dem, och sedan berätta för dem vad du berättade för dem. En kort essä bör arbeta mycket på samma sätt. Avhandling lika talande publiken. Kroppen av din uppsats är utforskandet av din avhandling, och slutsatsen upprepar vad du berättat för din publik. Med dessa idéer i åtanke, kan du fokusera på att skriva en utmärkt avhandling för varje verk som hjälper dig att tydligt organisera och presentera dina tankar för både talat och skrivet material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.