Vad är en Primrose Path?

En Primrose stig är ett val eller livsföring som ser lätt, men bär dolda kostnader. När någon tar vad andra anser vara den lättaste vägen, kan folk säga att han eller hon följer Primrose väg. Termen används också för att hänvisa till en situation där någon blivit lurad eller bedragen, som i "Låt inte denna person att leda dig ned Primrose vägen. "

Dålig gullvivor få dåligt rykte, för så vackra blommor. Detta begrepp kommer från Shakespeare, dramatiker som bekant myntade ett stort antal ord och fraser, och som tydligen var förtjust i blommor, att döma av den rikliga blomman anspelningar och metaforer i sina verk. Det dök först upp i Hamlet , i ett tal av Ophelia till sin bror Laertes där hon anklagar honom för hycklande resa till Primrose väg samtidigt tala om för henne att göra svåra val och Shakespeare använde den igen i Macbeth , denna gång på "Primrose sätt," snarare än "Primrose väg. " är bilden av en fodrad väg eller täckt med gullvivor tänkt att vara ett BUKOLISK idé. Ser en väg beströdd med attraktiva aromatiska blommor kan man frestas att ta det, förutsatt att vägen skulle vara trevligt, särskilt om alternativet var en stig kantad av taggiga buskar. Men i Shakespeares version av Primrose väg, att välja den enkla vägen skulle oundvikligen leda till negativa konsekvenser, med tjusningen av vägen är bedräglig. Ett liknande begrepp är talesättet "Vägen till helvetet är stenlagd med goda föresatser. "Ophelia använt begreppet för att försiktighet hennes bror, varnade honom att han var lurad av Primrose vägen, och berättade för honom att han är hyckla. Som Ophelia visste, är det enklaste tillvägagångssättet inte nödvändigtvis den bästa åtgärden, och valet att följa Primrose väg kan leda till komplikationer senare. Lösning på dessa problem tidigt "den branta och besvärliga vägen" kan vara ett bättre tillvägagångssätt, även om det kräver ansträngning.

Denna term används också för att hänvisa till någon som verkar vara ledande en lättsinnig eller meningslösa liv, som i "hon är på Primrose väg," tyder på att individen i fråga är om ett fall så småningom. Medan Primrose väg skulle kunna vara en trevlig rutt, vissa människor tror att det i slutändan är unfulfilling. Någon vana vid Primrose vägen kan också kämpar om han eller hon haft problem, eftersom tendens att driva lätt alternativ skulle lämna person oförberedd för svåra situationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.