Vad är en "One Horse Town?

Termen "One Horse Town" är en amerikansk idiom för en mycket liten, obetydlig plats, oftast på landsbygden. Många invånare i små städer hänvisar till sina hem som en häst städer, betonar det faktum att staden är liten och inte särskilt intressant. Ungdomar som bor i mindre städer tenderar att försöka undkomma dem så snart som möjligt, ur en önskan att uppleva omvärlden. Vissa människor idealiserar också en häst städer, tänker på dem så glada, lugna platser där människor känner och vänligt med varandra. Den första dokumenterade användningen av uttrycket inträffade 1857, och det anses innebära att en stad är så liten att bara en häst skulle behövas. Det kan också innebära att inte många människor i staden är intresserade av resor, så att hästar inte skulle bli en het handelsvara. Märkligt nog många en häst städer faktiskt har en betydande häst befolkning, på grund av ett allmänt intresse av hästar bland landsbygdsbefolkningen.

På flera punkter skiljer en stad som en häst stad. Den första är noncompetitive typ av verksamhet. Ofta finns det bara en livsmedelsbutik, en järnaffär, en bokhandel, och så vidare, med få alternativ för människor som kan söka ovanliga produkter eller leveranser. Många av dessa småföretag är lokala och familjeägda, och de kan erbjuda ut konton, speciella rabatter och andra förmåner för länge etablerade medlemmar i samfundet. Medborgarna är oftast tvingats lämna staden för många varor och tjänster, allt från ovanliga livsmedelsingredienser för avancerade operationer.

Skolor i en häst stad tenderar att vara små, och inte som kulturellt skilda skolor i större städer och städer. Bristen på kulturell mångfald är gemensam för resten av staden, som kan saknas i konst och kultur i allmänhet. Den lilla populationen vanligtvis inte stödjer mycket omfattande nattliv, med många en häst städer huvudsak dör efter solnedgången. Den begränsade kulturella erfarenheter i en en häst stad kan vara lite frustrerande för de boende med större ambitioner. Sådana städer kan även vara mycket ö, tittar nykomlingar med extrem misstänksamhet. Många familjer har medborgarna för flera generationer, och det är inte ovanligt att se ett fåtal familjer dominerar företagsägande och fastigheter i staden. Men medlemmarna i samhället är också ofta mycket stöd av varandra, utlåning till människor som är i behov i form av en plats att sova, hjälpa till att bygga ett nytt hus, eller den subtila leverans av nödvändiga livsmedel, kläder och förnödenheter till en familj som har fallit på sämre tider.

Den känsla av en gemenskap i en häst stad är absolut nödvändigt, eftersom staden ofta är beroende av den för tjänster som en brand-och räddningsverk, eller en sjuktransport. Många mindre städer har all-avdelningar frivilliga brandkårer, till exempel, eftersom de inte har budget för att stödja en betald brandkåren. Många andra samhälleliga tjänster från coachning lokala idrottslag för att skapa ett community center tillhandahålls också av frivilliga, och medborgarna i allmänhet uppmuntras att ha en stark gemenskap och etik arbete, eftersom detta gynnar hela staden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.