Vad är en Nursery Rhyme?

En BARNKAMMARRIM är en kort rimmad sång eller berättelse, vanligen avsett för barn, såsom de som fortfarande lever i en plantskola. Sånger för barn är en del av många kulturer, och utgör ofta en intressant muntliga uppgifter om viktiga politiska och historiska händelser, samt bevara ålderdomliga former av språk. På engelska, rim huvuddelen av de vanligaste plantskolan datum från den 16-18th centuries, med några från Europa medan andra, såsom "Mary Had a Little Lamb" kom från Amerika.

Normalt har en BARNKAMMARRIM enkel ordförråd och en catchy rim. Barnen kan snabbt lära sig att sjunga med en plantskola rim och ramsor används ofta för att hjälpa små barn att bygga upp sitt ordförråd. Sedan räknar är ofta integrerad i en BARNKAMMARRIM också, kan barnen också börja lära sig att räkna med barnvisor. De visar också barn att hitta och behålla ett beat, och kan användas för att få barn att börja läsa. När ett barn lär sig ett BARNKAMMARRIM, han eller hon kan också lära sig att följa den på sidan, och många barn lära sig grunderna i läsning detta sätt.

barnvisor ofta samman till samlingar, såsom Mother Goose, en berömd samling barnvisor som faktiskt har sitt ursprung i Frankrike. Översättningar publicerades i England och USA, och senare författare till rim eller nya tolkningar till samlingen. Många engelsktalande barn är bekanta med åtminstone en samling av Mother Goose rhymes. Eftersom några av dessa samlingar använder mycket gamla rim, språket i en Mother Goose BARNKAMMARRIM kan ibland vara förvirrande för moderna högtalare, men den ger en intressant fönster till hur folk talade och levde historiskt. I vissa fall kan en BARNKAMMARRIM har faktiskt fungerat som en form av politiska uttryck. Barnvisor ibland upp kontroversiella ämnen, eller som dolda meddelanden. I dessa fall skulle BARNKAMMARRIM har utformats för vuxna mer än barn, i epoker när folk inte känner sig bekväm och säker att tala fritt. Några av dessa vuxna rim tog formen av satir eller hån, vilket är fallet med "Yankee Doodle".

En samling barnvisor typiskt innehåller sånger, dikter , noveller och illustrationer. Föräldrar uppmuntras att läsa för och med sina barn för att få dem glada över att läsa och att förbättra sina språkkunskaper. Företagande föräldrar kan göra sina egna ramsor, skapa ett rim med hjälp av föremål och platser bekant till barnet. Med tiden, rim dessa kan ledas genom den muntliga traditionen att bli sånger för barn i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.