Vad är en Mensa Et Thoro?

"A mensa et Thoro är en latinsk fras som betyder" från bord och bädd, "även om det ofta översättas med" från säng och bord. "I en domstol hänvisat till en typ av äktenskapsskillnad i vilken Paret är juridiskt åtskilda, men äktenskapet fortfarande anses giltig. Denna typ av skilsmässa är relativt ovanlig, eftersom de flesta par som går till domstol för att begära skilsmässa vill ha en fullständig skilsmässa, känd som en Vínculo matrimonii , snarare än en partiell skilsmässa.

När ett par får ett en mensa et Thoro skilsmässa, är det huvudsakligen en domstol sanktionerad separation, vilket innebär att parterna lagligen kan bo isär, men de är fortfarande gift. Legitimiteten för barn i äktenskapet förblir intakt, och partnerna kan inte gifta om sig. Denna typ av skilsmässa är det möjligt att leva isär utan rädsla för att dras inför rätta för desertering. Det finns flera skäl till varför ett par kan söka denna typ av skilsmässa. I vissa regioner kan det vara svårt att få en fullständig skilsmässa, men om parterna skiljs ett mensa et Thoro, kan domaren besluta att bevilja en fullständig skilsmässa. När bevisbördan kraven är svåra att uppfylla, ger en mensa et Thoro dom paret en plats på domstolens schema när de registrerar för en fullständig skilsmässa, genom att visa att de menar allvar med sin separation. Ibland är ett mensa et Thoro skilsmässa används när en partner är oerhört kränkande, hålla äktenskapet legitima medan paret har skilts åt, det kan ge dem en chans att räkna ut problem i deras förhållande medan han bodde i lag straffbar separata bostäder. Makarna kan också begära en ett mensa et Thoro skilsmässa att skydda sig mot anklagelser för desertering eller överges.

eftersom denna typ av skilsmässa är relativt sällsynt, de flesta advokater anta att deras kunder vill skiljas en Vínculo matrimonii när klienter begära en skilsmässa, även om vissa jurister kan nämna en mensa et Thoro skilsmässa som ett alternativ. För par som är intresserade av denna typ av skilsmässa, är det en god idé att specificera att ett en mensa et Thoro äktenskapsskillnad begärs när man diskuterar situationen med en advokat, för att säkerställa att det inte blir någon sammanblandning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.