Vad är en Magnum Opus?

Magnum Opus är en latinsk fras som bokstavligen betyder "great work. " En magnum opus är ett verk i stor skala som allmänt anses som en konstnär toppen av prestation, ofta återspeglar ett livslångt arbete. Prousts In Search of Lost Time , en episk cykel sju romaner, är ett exempel på en magnum opus. Det kan ta tiotals eller hundratals år för magnum opus av en viss artist skall erkännas eller upptäckt, eftersom det inte är ovanligt för artister att dö när du fyller deras längsta och mest genomtänkta verk. Den magnum opus är inte nödvändigtvis det arbete som Garners mest uppmärksamhet. I själva verket, i vissa fall arbetet är i stort sett betraktas som ett misslyckande under konstnärens livstid, med kritiker och allmänheten både uttrycker avsmak för pjäsen tillsammans med medlidande för konstnären misslyckande. En magnum opus kan också ses som oklar, utmanande, och för svårt för de flesta att relatera till. Ibland krävs att identifiera ett magnum opus omfattande analys och studie av yrkesmän med känsla.

Vissa artister har faktiskt skavde vid främjande av arbete som de anser är av mindre värde och hävdade att deras främsta verk nonchaleras på grund av sin längd, komplexitet eller nyskapande karaktär. Vid tiden för beskydd i konsten, kände några konstnärer tvingas göra generiska, ointressant arbete av deras beskyddare, spara sin fritid för att arbeta på ett magnum opus. Andra dolde aktivt sina stora verk under sin livstid, av olika anledningar.

Skillnaden mellan ett magnum opus och andra verk av en konstnär är helt klart. En magnum opus är ett verk som står ut från resten av någons kropp att arbeta på grund av sin komplexitet, detalj, längd och intensitet. Man kan jämföra skillnaden att skillnaden mellan en enkel pianokonsert och komposition för full orkester, samtidigt som både kan vara bra, är ett säkert större, djärvare och mer komplexa.

>

För dem som tycker om att vara pedantisk, det finns en tvist om pluralization av "magnum opus. " Vissa myndigheter föreslår att "Magnum opuses" är lämpligt, medan andra föredrar "magna opera. "Skillnaden beror på hur sant man vill vara den ursprungliga latinska, med vissa människor att hävda att den korrekta latinska formen bör bevaras, men andra har föreslagit att uttrycket verkar ha uppgått till engelska, och att det därför regler Engelska pluralization är tillräckliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.