Vad är en Brevroman?

En Brevroman kallas också en roman av bokstäver, eftersom berättelsen sker i form av brev, möjligen journalposter, och ibland tidningsartiklar. Ett brev är en ålderdomlig term för ett brev. Den Brevroman är en intressant litterär teknik, eftersom den möjliggör en författare att inkludera flera berättare i hans eller hennes berättelse. Det betyder att historien kan berättas och tolkas ur många synvinklar. Den första riktigt Brevroman var the 17th century arbete, kärleksbrev mellan en adelsman och hans syster skriven av Aphra Behn. Till skillnad från många romaner att följa, flera volymer av arbetet även rösten av en berättare, som binder samman skrivelser och synpunkter på alla tecken. Denna aspekt skulle försvinna i senare verk när Brevroman blev populär under 18th century.

Av dessa 18th century verk, var den mest berömda BREVFORM romaner de Samuel Richardson. Båda hans romaner Pamela och Clarissa var romaner av bokstäver. Den franska författaren Pierre Ambroise Fran? Ois Choderlos de Laclos skrev en av dagens mest kända BREVFORM romaner Les Liaisons Dangereuses (Farligt Liasons), som har varit inspirationskälla för moderna låtar och två populära filmerna, Farliga Liasons och Valmont . Som med alla nya form, föll Brevroman i onåd och började kopieras och hånad av författare, även om allvarliga författare som Jane Austen har försökt att skriva en framgångsrik Brevroman på kort arbete Lady Susan . Även i mitten av 18-talet började parodier av Brevroman som Henry Fielding's Shamela att dyka.

Även om denna form av roman blev mindre populärt ansträngningar för att återuppliva Brevroman fortsatte i den 19: e århundradet, och flera mycket välkända författare visade stor skicklighet i form. Bland dessa verk mysterium Wilkie Collins, särskilt i The Woman in White och Moonstone använder brev, rapporter, till transkriptioner och poster dagbok framföra flera synpunkter och föra fram plot. Bram Stoker's Dracula anses också vara ett Brevroman som är mycket effektiv och fortsätter att fånga fantasin hos modern publik.

Alice Walker också gjorde stor heder av formuläret i sin roman The Color Purple , som representerar en modern ta på Brevroman. Stephen King's första välkända romanen Carrie även kombinerar BREV element. Liksom Aphra Behn arbete, men det innehålla en allvetande berättare.

Det kanske mest fascinerande modern tar på Brevroman är den nuvarande "romaner av e-post" som har skrivna under de senaste åren. Som formell brevskrivandet har blivit mindre och mindre vanligt, via e-post har blivit relativt standard för många människor. Av de senaste exemplen, kanske mest fascinerande är Matt Beaumont roman e . Använda flera personer berättelse, är romanen helt bestå av e-post skrivna av personer som arbetar på en reklambyrå. Boken är en mörkt tecknad titt på reklamvärlden, där Beaumont gång arbetade, och gör stor rättvisa åt den moderniserade Brevroman form.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.